SONDAJ: PSD, peste PNL în intenţiile de vot ale românilor

Un sondaj INSCOP Research arată că PSD şi UNPR se bucură de o mai mare încredere în rândul populaţiei decât PNL şi PC, potrivit România TV.

RomaniaTV.net
18 mart. 2013, 16:22
SONDAJ: PSD, peste PNL în intenţiile de vot ale românilor

Dacă s-ar prezenta singuri la vot, fără liberali, social-democraţii şi uneperiştii ar obţine 40% din voturi. De cealaltă parte, PNL şi PC ar lua 23,5% din sufragii, arată un sondaj INSCOP Research, realizat la comanda ziarului Adevărul. Diferenţa dintre PSD şi PNL, ca intenţie de vot, este de aproape 20 de procente, potrivit aceluiaşi sondaj.

Astfel, dacă alegerile ar fi duminică, alianţa PSD-UNPR ar obţine 40% din voturi. Liberalii împreună cu conservatorii acumulează 23,5% din intenţiile de vot, fiind urmaţi de PDL cu 14,1% şi PP-DD cu 9%.

Premierul Victor Ponta nu şi-a ascuns satisfacţia pentru faptul că PSD se dovedeşte a fi primul partid al ţării. „Am văzut sondajele de azi, nu ascund faptul că sunt satisfăcut de faptul că PSD rămâne partidul important până astăzi şi în continuare vreau să fiu bucuros că PSD se dovedeşte primul partid al ţării, acel partid de centru-stânga care reflectă o mare parte a aşteptărilor electoratului românesc”, a declarat Victor Ponta.

Potrivit analizei INSCOP Research, Alianţa PSD–UNPR ar fi votată preponderent de persoane peste 50 de ani cu venituri medii şi mici, care trăiesc în special în mediul rural.

În schimb, PNL–PC atrage susţinători cu studii superioare, cu vârste între 18-50 de ani, din zona urbană.

Sondajul a fost realizat între 21 şi 28 februarie 2013, pe un eşantion de 1.066 persoane şi are o marjă de eroare de 3%.

CITEŞTE ŞI: Sondaj în România: Femeile au încredere în Biserică, bărbaţii în Armată