Sondaj RTV: Ce cred românii despre incidentele de la Petrolul-Steaua

Un capitol special e dedicat ordinii publice în cel mai recent sondaj realizat de CSCI la comanda RTV.

RomaniaTV.net
05 nov. 2011, 15:01
Sondaj RTV: Ce cred românii despre incidentele de la Petrolul-Steaua

La întrebarea „ Comparativ cu anul 2009, dumneavoastră personal vă simţiţi mai în siguranţă pe stradă, a crescut nesiguranţa sau nu s-a schimbat nimic în această privinţă?” 68% dintre români sunt de părere că nesiguranţa a crescut, 15% apreciază situaţia identică cu cea de anul trecut iar 9% se simt mai în siguranţă.

Cine ar trebui să facă mai mult pentru menţinerea ordinii publice?  Dintre cei întrebaţi 46%  cred că răspunderea revine Ministerului de Interne,  23%  invocă răspunderea întregului Guvern în vreme ce 14%  cred că structurile locale de poliţie trebuie să se implice mai mult. 11% dintre repondenţi cred că răspunderea principală o au chiar cetăţenii.

88% dintre cei chestionaţi au auzit de incidentele violente de la meciul Petrolul -Steaua. 44% dintre ei cred că vina aparţine firmei de pază, 18% dau vina pe clubul organizator, 17% pe galeria echipei gazdă, 11% pe jandarmi şi 5% pe Federaţie şi arbitrii.

Sondajul a fost realizat în perioada 30 octombrie-2 noiembrie pe un eşantion de 903 persoane şi are o marjă de eroare de 3,3%.