Sondaj SOCIOPOL – AUR, creştere spectaculoasă, PSD încă se menţine în top, PNL este în cădere

Guvernul Ciucă înregistrează 5, 8% popularitate, având un avans de 14% în comparaţie cu luna mai.  PNL, care avea 23% în mai 2022, a revenit la popularitatea pe care o avea în aprilie - 19%

06 iul. 2022, 12:05
Sondaj SOCIOPOL – AUR, creştere spectaculoasă, PSD încă se menţine în top, PNL este în cădere

Sondaj SOCIOPOL. În comparaţie cu sondajul CURS din mai 2022, PSD a suferit o pierdere de doar 2 procente, ajungând de la 35% la 33%. Dar principalul său partener de coaliţie este în pierdere, arată sondajul Sociopol.

PNL, care avea 23% în mai 2022, a revenit la popularitatea pe care o avea în aprilie – 19%. Rămâne de văzut la următorul sondaj câtă popularitate vor avea liberalii după demisia lui Florin Cîţu de la şefia Senatului.

Sondaj exploziv: 60% dintre români vor un lider politic autoritar, iar 50% cred că lumea e condusă de forțe oculte. Încrederea în democrație și guvern, la pământ / Doar 13% dintre români vor Ucraina în UEUDMR a crescut de la 5 la 6%.

Sondaj SOCIOPOL. Măsurile economice nepopulare ale guvernului Ciucă precum creşterea accizelor la alcool şi tutun, creşterea TVA de 19% pentru băuturile cu zahăr şi impozitarea de 40% din câştigurile obţinute la jocurile de noroc ar putea periclita şansele coaliţiei PSD-PNL-UDMR la victorie în alegerile parlamentare din 2024.

USR. în urma despărţirii de PLUS şi plecării lui Dacian Cioloş şi al grupului său de parlamentari, a obţinut un singur procent în plus – de la 9% (mai 2022) la 10% (iunie 2022).

Aproape 90% dintre români l-ar vrea pe Putin condamnat pentru crime de război, iar jumătate cred că Ucraina va câştiga războiul. Rezultatele ultimul sondaj arată optimismul cetăţenilor noştri cu privire la deznodământul conflictului

REPER, noul partid creat de Dacian Cioloş, are 3%, în vreme ce partidul Forţa Liberală condus de Ludovic Orban, rămâne în continuare la 1%. Parlamentarii din cele două partide şi-ar putea pierde mandatele obţinute la alegerile din 2020, având sub pragul necesar (5%) pentru a intra în parlament.

AUR  a avut cea mai mare creştere în această perioadă – de la 10% (mai 2022) la 15% (iunie 2022), fiind în continuare pe locul 3 în preferinţele alegătorilor.