Sondaj Sociopol: Klaus Iohannis e depăşit la capitolul încredere de primarul suspendat Neculai Onţanu

Un sondaj Sociopol realizat în perioada 10-13 aprilie reflectă opţiunile alegătorilor din sectorul 2 al Capitalei cu o marjă de eroare de +/- 3,6%.

16 apr. 2016, 17:41
Sondaj Sociopol: Klaus Iohannis e depăşit la capitolul încredere de primarul suspendat Neculai Onţanu

Puşi să răspundă la întrebarea dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri câţi dintre ei ar fi interesaţi de aceste alegeri, locuitorii sectorului 2 s-au arătat în proporţie de 66% neinteresaţi de aceste alegeri. Cu toate acestea, 50% din locuitorii cu drept de vot ar merge la urne să-şi exprime opţiunile.

Privitor la candidaturile pentru funcţia de primar al sectorului 2, Dumitru Pelican (PER) conduce în topul preferinţelor alegătorilor, cu 27%, urmat de candidatul PSD, Mihai Toader (23%), şi Dan Cristian Popescu, de la PNL, cu 19%.

Citeşte şi Sondaj: Peste 80% dintre români nu ar vota la locale o persoană cercetată sau judecată pentru corupţie

Chestionaţi în legătură cu încrederea în personalităţile publice, sondajul relevă o situaţie ciudată, Neculai Onţanu, primarul suspendat cercetat pentru fapte de corupţie, beneficiind de o încredere mai mare decât preşedintele Kalus Iohannis. 31% este cota de încredere a luio Onţanu, iar 25% este cota lui Iohannis. Mai bine decât Onţanu la capitolul încredere stau Călin Popescu Tăriceanu – 35% şi Victor Ponta – 33%.

Cu toate acestea, doar 20% dintre repondenţi consideră că procesul lui Onţanu este unul politic, iar acesta e nevinovat, în timp ce 36% din oameni consideră că acuzaţiile de corupţie la adresa lui Neculai Onţanu sunt adevărate.