SONDAJ SOCIOPOL PREZIDENŢIALE 2019. Finală între Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă. Diferenţe uriaşe între ultimele sondaje

Un sondaj realizat de SOCIOPOL și prezentat de România TVne arată că președintele Klaus Iohannis nu are nicio problemă în a se impune în primul tur la prezidențiale, iar lupta pentru locul secund ar fi tranșată de Viorica Dăncilă.

06 oct. 2019, 16:24
SONDAJ SOCIOPOL PREZIDENŢIALE 2019. Finală între Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă. Diferenţe uriaşe între ultimele sondaje

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019. Conform unui sondaj SOCIOPOL, Klaus Iohannis ar obține 43%, în timp ce Viorica Dăncilă ar obține 21%.

Pe locul trei îl regăsim pe Dan Barna, candidatul USR-PLUS, care ar obține 15%, în timp ce pe locul patru vine Mircea Diaconu nu 11%. Pe locul cinci este Theodor Paleologu cu 4%.

Un sondaj prezentat vineri în PSD o cota pe Viorica Dăncilă tot în jur de 20%, după cum spuneau lideri ai partidului.

Sociologul Mirel Palada a spus, în direct la România TV, că „întrebarea acestor alegeri este cine va intra în turul doi alături de Klaus Iohannis. Alegerile din momentul de față seamănă destul de mult cu cele din 2009, când am fost în situație asemănătoare. Băsescu era puternic în sondaje, undeva la 50% înainte de campania electorală și s-a erodat, s-a dus până la 30%. Același lucru se întâmplă acum cu Klaus Iohannis. Probabil se va duce în 35%, în funcție de desfășurarea campaniei. Zona de incertitudine este cine va fi al doilea candidat, alături de Klaus Iohannis. În momentul de față, avem un candidat PSD care se consolidează, (…) deci în momentul de față principala șansă o are Viorica Dăncilă să intre în turul doi.”

Klaus Iohannis ar câştiga detaşat primul tur al alegerilor prezidenţiale, după cum arată un sondaj IMAS realizat la comanda Europa FM.

Preşedintele Klaus Iohannis rămâne principalul favorit pentru a câştiga alegerile prezidenţiale. Preşedintele în exerciţiu ar obţine 45% din sufragii, urmat la mare distanţă de candidatul ALDE şi Pro România, Mircea Diaconu cu 16,6%.

Pe locul 3 ar ajunge Dan Barna, candidatul Alianţei USR-PLUS, care ar obţine 14,2%. Viorica Dăncilă, candidatul PSD ar ajunge abia pe locul 4 şi ar reuşi să obţină 12,4 procente. Theodor Paleologu, candidatul PMP ar obţine locul 5 cu 7,7%.

Clasamentul primilor patru prezidențiabili, potrivit sondajului comandat de USR:

  1. Klaus Iohannis – 40,5%
  2. Viorica Dăncilă – 21,4%
  3. Dan Barna – 19,7%
  4. Mircea Diaconu – 7,6%

Clasamentul primilor patru prezidențiabili, potrivit sondajului IMAS:

  1. Klaus Iohannis – 45%
  2. Mircea Diaconu – 16,6%
  3. Dan Barna – 14,2%
  4. Viorica Dăncilă – 12,4%

loading...
Partenerii noștri