SONDAJ SOCIOPOL: PSD trece pragul de 50%. Raed Arafat, personajul cu cea mai mare încredere în rândul românilor

PSD ar fi votat de 51% din români, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri în România, potrivit unui sondaj de opinie realizat de Sociopol. PNL este al doilea partid politic la preferința de vot cu 27%, fiind urmat de USR cu 7%. La capitolul încredere, cel mai bine se situează Raed Arafat – 60% dintre cei chestionați având o părere bună și foarte bună despre el, potrivit sondajului Sociopol.

RomaniaTV.net
26 sept. 2017, 12:33

Cifrele SOCIOPOL arată că PSD crește în preferințele electoratului din România. PSD ar fi votat de 51% din români, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri în România. PNL este al doilea partid politic la preferința de vot cu 27%, fiind urmat de USR cu 7%, ALDE – 6%, UDMR – 4% și PMP 3%

La capitolul încredere, cel mai bine se situează Raed Arafat – 60% dintre cei chestionați având o părere bună și foarte bună despre el. Este urmat de Klaus Iohannis – 30%, Gabriela Firea – 29%, Liviu Dragnea – 23%, Mihai Tudose – 22% și Călin Popescu Tăriceanu – 21%.

Şefa DNA Laura Codruţa Kovesi se află la mijlocul clasamentului, cu 17%, fiind urmată de social-democratul Codrin Ştefănescu cu 16% şi de foștii premieri Victor Ponta, cu 15%, și Dacian Cioloş cu 14%. Cel mai prost cotat este fostul preşedinte al României Traian Băsescu – 8% la capitolul încredere, conform sondajului Sociopol.

66% dintre cei chestionați de Sociopol consideră că România se îndreaptă spre o direcție greșită. 21% cred că direcția este bună, iar 12% nu știu sau nu răspund.

Conform sondajului Sociopol, priorităţile Guvernului ar trebui să fie crearea de locuri de muncă – 39%, creşterea pensiilor şi salariilor – 37%, reindustrializarea țării – 27%, construcția de spitale regionale – 27%, creștere economică 27%, construcţia de autostrăzi şi dezvoltarea agriculturii – 21%. La coada clasamentului sunt reducerea taxelor – 15%, continuarea luptei anticorupție 11% sau reintroducerea stadiului militar obligatoriu – 8%.

Sondajul a fost realizat în perioada 28 august – 14 septembrie 2017. Metoda de culegere: Interviuri telefonice (CATI), volumul eșantionului a fost de 1,005 cazuri, iar marja de eroare este de +/- 3.2% (la un nivel de certitudine de 95%).