Sondaj Sociopol: Peste jumătate dintre români, NEMULŢUMIŢI de Iohannis. Majoritatea vor continuitate la Guvern

Un sondaj Sociopol, efectuat în perioada 16-20 octombrie, evidenţiază faptul că Regele Mihai se află în topul încrederii românilor, într-un procent de 56%, urmat de preşedintele Klaus Iohannis, pe locul al doilea, cu 42%. De asemenea, potrivit sondajului, majoritatea românilor sunt nemulţumiţi de activitatea şefului statului, dar sunt de părere că Guvernul Ponta trebuie lăsat să-şi încheie mandatul.

23 oct. 2015, 18:32
Sondaj Sociopol: Peste jumătate dintre români, NEMULŢUMIŢI de Iohannis. Majoritatea vor continuitate la Guvern

Sondaj Sociopol dezvăluie că 53% dintre români cred că România se îndreaptă spre o direcţie greşită, în timp ce 33% într-o direcţie bună, iar 13% dintre respondenţi au spus că nu ştiu nu răspund.

Citeşte şi: SONDAJ: Jumătate dintre români NU VOR ca actualul Guvern să fie ÎNLOCUIT cu unul liberal

În ceea ce priveşte încrederea în personalităţile publice, Regele Mihai conduce topul cu 53%, urmat de Klaus Iohannis cu 42%, Mugur Isărescu pe locul al treilea cu 39%, Patriarhul Daniel cu 38%, Victor Ponta cu 36%, urmat de Gabriel Oprea cu 35%.

Referitor la activitatea şefului de stat şi a premierului, respondenţii s-au arătat nemulţumiţi în proporţie de 52% de activitatea lui Klaus Iohannis. Dintre aceştia, 31% sunt destul de nemulţumiţi şi 19% foarte nemulţumiţi. Totuşi, 44% dintre românii chestionaţi au răspuns că sunt mulţumiţi de activitatea sa în fruntea statului.

Activitatea lui Victor Ponta la conducerea Guvernului a fost şi aceasta evaluată de români. 48% dintre respondenţi s-au arătat mulţumiţi de activitatea premierului în timp ce jumătate dintre ei se consideră nemulţumiţi. 61% dintre cei intervievaţi sunt însă de părere că Guvernul Ponta ar trebui lăsat să-şi încheie mandatul, în 2016, când vor avea loc alegeri parlamentare.


În topul încrederii în instituţiile publice conduc Pompierii cu 95%, urmaţi de Armată cu 83%, Jandarmeria cu 78%, iar Biserica pe locul al patrulea cu 72%. DNA se află abia pe locul al zecelea cu 55%, pe aceeaşi poziţie ca şi BNR.

Sondajul Sociopol a fost efectuat în perioada 16-20 octombrie, pe un eşantion reprezentativ de 1.004 persoane, prin intermediul interviurilor telefonice. Eroarea maximă de eşantionare, la un nivel de încredere de 95%, este de +/- 3.2%.