SONDAJ. Steaua, campioana Stângii şi a Dreptei

Steaua este cea mai simpatizată echipă de fotbal din România, conform sondajului Centrului de Studii si Cercetari Infopolitic realizat la începutul lunii februarie. Un român din doi este sustinator al echipei roş-albastre.

10 feb. 2016, 11:03

Steaua este de departe cea mai iubita echipa de fotbal din Romania, aproximativ 49% dintre romani declarandu-si adeziunea la culorile ros-albastre, fata de numai 11% pentru Dinamo si 6% pentru CFR Cluj si Universitatea Craiova. Astra Giurgiu, actualul lider al Ligii I, este simpatizata de doar 1% dintre romani, anunta infopolitic.ro.

Steaua este preferata suporterilor romani, indiferent de mediul de rezidenta al acestora, de varsta, sex sau de simpatiile politice.

Dinamo este simpatizata de un numar aproape dublu de barbati, fata de femei, precum si de un numar mai mare de tineri (16% dintre cei de 18-34 de ani, fata de doar 11% dintre cei de varsta medie si doar 7% dintre cei de peste 60 de ani). De asemenea, Dinamo este simpatizata peste media sa in mediul rural.

Pe regiuni, Steaua are scorul cel mai mare in Moldova (53%) in timp ce CFR Cluj, de exemplu, este simpatizata doar in Transilvania (18%). CFR Cluj este favorita votantilor UDMR (peste jumatate dintre acestia o sustin).

Universitatea Craiova este mai mult apreciata de votantii stangii decat de cei ai dreptei, lucru valabil si pentru Steaua. In schimb, printre sustinatorii Astrei, domina votantii de dreapta.