SONDAJ: Sunteţi de acord cu introducerea VINIETEI pentru maşinile care tranzitează Capitala?

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a propus Consiliului General un proiect de lege prin care se va impune o vinietă specială pentru intrarea în București a mașinilor înmatriculate în alte județe, altele decât Bucureşti şi Ilfov. De asemenea, mașinile cu norma de poluare non euro, Euro 1 și Euro 2, indiferent unde sunt înmatriculate, nu vor mai avea voie în centrul Capitalei. Maşinile Euro 3 vor putea să circule în centrul Capitalei doar dacă achită o taxă. Proiectul a fost lansat în dezbatere publică şi ar urma să fie supus votului Consiliului General al Capitalei în luna septembrie. Măsura ar urma să intre în vigoare din ianuarie 2020. RomaniaTV.net vrea să afle opinia cetăţenilor vizavi de această propunere. "Sunteţi de acord cu introducerea VINIETEI pentru maşinile care tranzitează Capitala?". Vă invităm să răspundeţi la întrebare în sondajul de la jos. De asemenea, aşteptăm propunerile dvs. în rubrica de comentarii a articolului. 

RomaniaTV.net
15 aug. 2019, 11:28
SONDAJ: Sunteţi de acord cu introducerea VINIETEI pentru maşinile care tranzitează Capitala?

Potrivit proiectului Primăriei Capitalei, pentru autoturismele înmatriculate în alte orașe sau state care tranzitează Capitala, se va achiziționa vinieta electronică Oxigen-B (București) de acces care va costă 10 lei, iar pentru un an 1.900 lei. Exceptie fac doar masinile din judetul Ilfov unde in cea mai mare parte locuiesc tot bucuresteni si reprezinta zona metropolitana a capitalei.

Dacă autoturismele înmatriculate în alte orașe sau țări sunt și cu grad ridicat de poluare, adică Non euro, Euro 1, Euro 2 vor fi complet interzise în Centrul Capitalei

Pentru autovehicule înmatriculate în Municipiul București și județul Ilfov, cu norma de poluare Euro 3, accesul în zona centrală este permis numai în urma achiziționării unei viniete electronice de tip Oxigen-C (Centru), în valoare de 75 de lei/luna, respectiv 900 lei pe an.

A două măsură se referă la autoturismele înmatriculate în București și Ilfov, cu grad mare de poluare: Non Euro, Euro 1, Euro 2, care, că și cele înmatriculate în alte orașe sau state, vor fi interzise în Zona Centrală a capitalei care, de altfel, suferă cel mai mult din cauza poluării intense.

Cele cu norma de poluare Euro 3, 4, 5 si 6, hibride sau electrice au acces pe toate drumurile din București.

Zona Centrală a Capitalei vizată de vinietă pentru Calitatea Aerului (ZACA): P-ta Victoriei – bd. Iancu de Hunedoara – şos. Ștefan cel Mare – str. Polonă – str. Mihai Eminescu – str. Traian – /bd. Nerva Traian – bd. Gheorghe Șincai – str. Lânăriei – Calea Şerban Vodă – bd. Mărășești – str. Mitropolit Nifon – bd. Libertății – Calea 13 Septembrie – str. Izvor – str. B.P. Haşdeu – str. Vasile Pârvan – str. Berzei – str. Buzești – P-ta Victoriei, inclusiv limitele acestuia.

VEZI AICI Proiect de hotărâre privind masuri concrete de imbunatatire a calitatii aerului in municipiul București