Sondajul care arată ce scor ar avea PSD-PNL la europarlamentare. Surpriza vine de la Dreapta Unită

Potrivit celui mai recent sondaj realizat de AtlasIntel, dacă scrutinul ar avea loc în acest moment, alianța PSD-PNL ar obține la alegerile europarlamentare 31,6% din voturi. Alianța formată din actualele partide aflate la guvernare este urmată de Alianța Dreapta Unită (USR, PMP și Forța Dreptei) care ar obține 24,6%. Pe locul trei se află partidul AUR cu 19,9%.

11 apr. 2024, 09:45
Sondajul care arată ce scor ar avea PSD-PNL la europarlamentare. Surpriza vine de la Dreapta Unită

Sondajul a fost realizat în perioada 5-9 aprilie și arată rezultate surprinzătoare pentru coaliția PSD-PNL dar și pentru Alianța Dreapta Unită, care depășește partidul AUR. Partidul Dianei Șoșoacă intră în Parlamentul European.

Sondaj AtlasIntel

Potrivit datelor demografice, Alianța PSD-PNL este votată mai mult de persoanele cu vârsta de peste 50 de ani, în timp ce Dreapta Unită primește cele mai multe voturi de la cei cu vârsta între 40 și 49 de ani. AUR este partidul care primește cele mai multe voturi de la electoratul tânăr, cu vârsta între 18 și 29 de ani, potrivit sondajului realizat pentru Digi 24.

Sondaj AtlasIntel

Peste jumătate dintre români consideră că alianța între PSD și PNL nu a fost o idee bună, în timp ce doar 35% au o părere favorabilă despre alianța dintre partidele de guvernământ.

Sondaj AtlasIntel

Sondajul AtlasIntel a măsurat și opinia românilor în legătură cu partidele suveraniste/naționaliste. Aproape jumătate dintre respondenți fiind de părere că acestea „sunt cu siguranță o problemă”. 19,2% spun că „sunt mai degrabă o soluție”.

Sondaj AtlasIntel

De asemenea, sondajul realizat în exclusivitate pentru Digi24 prezintă și părerea românilor în legătură cu principalele probleme cu care se confruntă țara. Cei mai mulți consideră corupția principala problemă, urmată de amenințările externe, precum războiul sau atacurile teroriste. Sărăcia și șomajul sunt alte probleme care îi preocupă români.

Sondaj AtlasIntel

Românii văd creșterea taxelor ca fiind cea mai mare greșeală a guvernului PSD-PNL, în timp ce 34,7% nu văd nicio realizare pozitivă a actualilor guvernați. Totuși, 20% sunt de părere că plafonarea prețurilor în energie este principala realizare a guvernului, iar legea pensiilor este apreciat de 14,6%. Și aderarea parțială la Schengen este văzută ca un lucru bun de 14,4%.

Sondaj AtlasIntel

Sondajul a fost realizat în perioada 5 aprilie – 9 aprilie pe un eșantion 1.764 respondenți, prin metoda „recrutare digitală aleatorie” și are o marjă de eroare de +-2%.

Citește și: Cătălin Cîrstoiu îl provoacă pe Nicușor Dan: „Haideţi, domnule Nicuşor, să discutăm despre Bucureşti, de ce vă ascundeţi? Haideţi, curaj!”