Sondajul care aruncă în aer clasa politică de la noi. Ce procente au, de fapt, PSD, PNL şi AUR pentru alegerile din 2024

Un ultim sondaj realizat de SocioPol privind starea politică a națiunii relevă faptul că PSD și AUR sunt partidele preferate de români în vederea alegerilor europarlamentare din 2024.

22 ian. 2024, 10:43
Sondajul care aruncă în aer clasa politică de la noi. Ce procente au, de fapt, PSD, PNL şi AUR pentru alegerile din 2024

Ce procente au, de fapt, PSD, PNL şi AUR pentru alegerile din 2024. Sondajul de opinie la nivel național a fost realizat în perioada 8-17 ianuarie, pe un eșantion reprezentativ de 1001 persoane adulte neinstituționalizate, de SocioPol, institutul de sondare al lui Mirel Palada.

Citeşte şi: Vasile Dîncu, despre o potențială candidatură a lui Marcel Ciolacu la alegerile prezidențiale: ”Este regina noastră de pe tabla de șah”

PSD este creditat cu 29%, în timp ce AUR s-ar situa pe locul secund la o distanță de șase procente (23%). PNL (17%) se situează pe locul 3 în preferințele românilor pentru europarlamentare, în timp ce alianța formată din USR, PMP, Forța Dreptei ar primi doar 13% dintre voturi.

Alegeri europarlamentare

PSD – 29 %
AUR – 23 %
PNL – 17 %
USR PMP FD – 13 %
UDMR – 5 %
SOS România – 3 %
PER – 2 %
Pro România – 2 %
PU-SL – 1 %
REPER – 1 %
AD – 1 %

Citeşte şi: PNL susține comasarea alegerilor. Alina Gorghiu: N-avem voie să întindem nervii românilor cu patru tipuri de alegeri în 2024

În privința potențialilor candidați pentru alegerile prezidențiale, românii își îndreaptă opțiunile spre liderul PSD, Marcel Ciolacu, care ar fi votat de 34% dintre români. Pe locul doi, la o distanță de patru procente se situează George Simion, liderul AUR. Ultimul loc pe podium ar fi ocupat de reprezentantul liberalilor, Nicolae Ciucă (12%).

Alegeri prezidențiale

Marcel CIOLACU (PSD) – 34 %
George SIMION (AUR) – 30 %
Nicolae CIUCĂ (PNL) – 12 %
Dacian CIOLOȘ (REPER) – 10 %
Cătălin DRULĂ (USR PMP FD) – 9 %
Kelemen HUNOR (UDMR) – 3 %

Sociopol-2024-01-Rezultatele-sondajului-de-opinie