Sondajul comandat de Nicuşor Dan arată cine va câştiga Capitala. Gabriela Firea are 18% procente avans faţă de locul doi

Conform celui mai recent sondaj realizat la comanda lui Nicuşor Dan, candidatul USB la primăria Capitalei, Gabriela Firea va conduce Bucureştiul pentru următorii patru ani. Candidatul PSD se află la o distanţă de 18% procente faţă de locul doi.

02 iun. 2016, 15:10

Candidatul USB, Nicuşor Dan, a prezentat joi, într-o conferinţă de presă, sondajul TNS privind intenţia de vot pentru primarul Capitalei, realizat prin telefon în perioada 31 mai – 1 iunie, cu următoarele rezultate: Gabriela Firea (PSD) – 34%, Nicuşor Dan (USB) 16%, Cătălin Predoiu (PNL) 11%, Robert Turcescu (PMP) – 5%.

Citeşte şi: Gabriela Firea îl învinge pe Nicuşor Dan cu toată rezerva de nehotărâţi la vot (Sondaj)

Rezultatele la primar general pe alegatorii posibili (cei care merg probabil sau sigur la vot)/ alegatorii probabili (care au declarat ca vor merge sigur la vot):

Gabriela Firea (PSD): 34,3%/ 37,6%  

Nicusor Dan (USB): 16,1%/ 16,4%

Catalin Predoiu (PNL): 10,8%/ 11,1%

Robert Turcescu (PMP): 5,4%/ 5,3%

Daniel Barbu (ALDE): 2,8%/ 3%

Bogdan Diaconu (PRU): 2%/ 1,7%

Adrian Severin (PDS): 1,9%/ 1,5%

Alt candidat: 11,3%/ 8,3%

Nu stiu: 15,5%/ 15,3%

Sondajul a fost realizat pe un esantion de 1.000 de bucuresteni prin telefon, metoda CATI, si are o marja de eroare de plus/minus 3%.

Rezultatele la Consiliul General pe alegatorii posibili (cei care merg probabil sau sigur la vot)/ alegatorii probabili (care au declarat ca vor merge sigur la vot):

    PSD+UNPR: 27%/ 28,7%
    PNL: 16,4%/ 16,2%
    USB: 15,5%/ 16,7%
    PMP: 6,4%/ 7%
    ALDE: 6,2%/ 6,4%
    PER: 3,7%/ 3,2%
    PRU: 3,1%/ 2,1%
    PDS: 1,6%/ 1,5%
    Altul: 2,4%/ 2,7%
    NU STIU: 17,7%/ 15,7%

Am publicat rezultatele sondajului pe care am vrut să-l facem împreună cu PNL. Așa cum am promis, el a fost realizat de o firmă internațională, TNS, și îi invit pe reprezentanții PNL să studieze bază de date pentru a verifica acuratețea rezultatelor. Ele arată foarte clar că eu sunt pe locul doi, Cătălin Predoiu este pe trei. Domnule Predoiu, aștept să vă respectați angajamentul și să vă retrageți din cursă.

Am încredere în bucureșteni. Știu că dacă vă mobilizați în număr cât mai mare putem schimba orice rezultat. La vremea lor Năstase, Ponta și Oprescu au părut de nebătut, la fel cum pare acum Gabriela Firea.

Și cu toate astea, v-ați mobilizat și ați reușit să-i opriți. Vă rog să vă mobilizați și acum ca să salvăm Bucureștiul de corupție. Vă rog să vă mobilizați pentru Uniunea Salvați Bucureștiul. Avem nevoie de voi pe 5 iunie”, a scris Nicuşor Dan pe Facebook.

Gabriela Firea câştigă Primăria Capitalei fără drept de apel

Cel mai recent sondaj al IRES arată că Gabriela Firea are cele mai mari şanse să obţină funcţia de primar general al Capitalei. Reprezentanta PSD ar urma să primească voturile a 45% dintre cei care spun sigur că vor merge la vot. Pe locul următor în opţiunile electorale ale locuitorilor Capitalei se clasează Nicuşor Dan, candidatul Uniunii Salvaţi Bucureştiul, cu 25%. Locul al treilea ar urma să fie ocupat de Robert Turcescu, de la PMP, cu 11%. Un procent mai puţin ar urma să obţină Cătălin Predoiu, de la PNL – 10%, arată digi24.