Sony a anunţat lansarea consolei PlayStation 4. Vezi noile caracteristici FOTO

Grupul japonez Sony a anunţat miercuri că anul acesta va lansa pe piaţă următoarea generaţie a consolei de jocuri video PlayStation, PlayStation4.

21 feb. 2013, 07:39
Sony a anunţat lansarea consolei PlayStation 4. Vezi noile caracteristici FOTO

Noua consolă, PlayStation 4 (PS4), va avea o nouă interfaţă şi va permite utilizatorilor să joace jocuri găzduite de servere şi, deasemenea, să facă schimb de fişiere video cu prietenii. Grupul japonez nu a dezvăluit preţul sau data exactă a lansării, dar a subliniat că PlayStation 4 va fi disponibilă pentru sezonul sărbătorilor de iarnă.

PS4 nu va avea „boot time”, ceea ce înseamnă că atunci când va fi apăsat buton „on”, se va deschide instantaneu, iar downloadarea jocurilor poate fi făcută şi în timp ce sistemul este închis.

PlayStation 4 are la bază opt core-uri  x86-64 AMD Jaguar CPU şi o grafică AMD Radeon. PS4 va avea o memorie GDDR5 de 8GB. Sony a mai dezvăluit că jucătorii vor putea opri consola în mijlocului unui joc, iar atunci când o va reporni, vor putea relua jocul acolo unde au rămas.

Controlerul PS4, denumit DualShock 4, va avea un touchpad, un lightbar şi un buton share, prin care jucătorul se va putea lăuda la prieteni.

Noua consolă are integrată şi tehnologia cloud – veţi putea rula instant jocurile din PlayStation Store, prin apăsarea unui buton.

Mai mult, jocurile de pe PS4 va putea fi rulate, prin streaming, şi pe PS Vita.

‘Ziua de astăzi marchează momentul adevărului şi un pas în faţă pentru PlayStation’, a declarat directorul general al Sony Computer Entertainment, Andrew House, potrivit Agerpres.

Înainte de Sony, rivalul Nintendo a început să comercializeze încă din luna noiembrie a anului trecut noua sa consolă Wii U. De asemenea, grupul american Microsoft Corp se pregăteşte să lanseze şi el în vara acestui an o nouă versiune a consolei Xbox.

În pofida noilor lansări, producătorii de console de jocuri video se confruntă cu o concurenţă crescut din partea dispozitivelor mobile. Potrivit analiştilor, tabletele şi smartphoneurile controlează aproximativ 10% din piaţa de 80 de miliarde de dolari a jocurilor video iar în câţiva ani vor fi la fel de perfomante ca actualele console.

Detaliu al controlerului PS4