Sophie Ayad, mare dragoste din viața lui Ion Țiriac, visează la comoara pe care i-a lăsat-o miliardarului. Ce a postat aceasta pe rețelele de socializare

Sophie Ayad a făcut o postare despre „comoara” pe care i-a lăsat-o lui Ion Țiriac. Aceasta tânjește la frumoasa bijuterie care a rămas în România. Iată despre ce este vorba.

16 aug. 2023, 14:57
Sophie Ayad, mare dragoste din viața lui Ion Țiriac, visează la comoara pe care i-a lăsat-o miliardarului. Ce a postat aceasta pe rețelele de socializare
Sophie Ayad, mare dragoste din viața lui Ion Țiriac, visează la comoara pe care i-a lăsat-o miliardarului. Ce a postat aceasta pe rețelele de socializare

Marea iubire a lui Ion Țiriac, Sophie Ayad, visează la „comoara” pe care i-a lăsat-o miliardarului român. Jurnalista cu origini egiptene, care i-a dăruit doi copii fostului jucător de tenis, a făcut anunțul pe rețelele sociale.

Citește și: Suma imensă plătită de Ion Ţiriac pentru apartamentul din Miami al fiicei sale. Ioana Natalia s-a mutat în SUA în 2018 FOTO

Jurnalista în vârstă de 53 de ani a distribuit pe rețelele de socializare două imagini cu un Citroen 2 CV, pe care l-a primit de la tatăl său cu ocazia împlinirii vârstei de majorat. Această mașină face acum parte din impresionanta colecție de vehicule deținută de către Ion Țiriac.

„Mi-aș fi dorit să o am aici, la Miami„, a scris Sophie Ayad pe Insta Story. Aceasta a folosit și un emoji care înfățișează o inimă roșie.

Timp de 9 ani, Sophie Ayad a fost într-o relație cu cel mai înstărit om din România, cu o avere estimată la 2 miliarde de dolari. Aceștia s-au întâlnit în 1994, la München, acolo unde tatăl jurnalistei trăiește în momentul de față. Sophie Ayad, o femeie cu o frumusețe excepțională, care este cu 28 de ani mai tânără decât magnatul român, are doi copii cu Ion Țiriac: Ioana Natalia și Karim.

Automobilul clasic, inclus în colecția privată a fostului campion de tenis, este detaliat într-un mod distinctiv pe pagina web unde Ion Țiriac își expune selecția sa de mașini de lux. A înregistrat aproape 65.000 de kilometri și un automobil similar a fost pilotat de James Bond în pelicula „For Your Eyes Only”.

„Citroen 2 CV a fost o masina economica cu motor si tractiune fata lansata in 1948 la Salonul Auto de la Paris si produsa de Citroen intre anii 1948 si 1990.

Conceput de vicepresedintele Citroen, Pierre Boulanger, pentru a ajuta fermierii din Franta care inca foloseau caruta si calul, 2CV s-a remarcat prin combinatia minimalista de solutii ingineresti inovatoare si aspectul utilitar, simplist.

2CV avea un cost de achizitie mic, intretinerea era simpla si ieftina, iar motorul racit cu aer era usor de intretinut si dezvolta initial doar 9 CP. Consumul era mic, iar cursa lunga a suspensiei oferea un nivel de confort ridicat, masina avand si usoare capacitati off-road datorita garzii la sol mari si a posibilitatii ajustarii amortizoarelor.

Deseori poreclit „umbrela pe roti”, 2CV avea o caroserie distinctiva, cu plafon retractabil din panza, care permitea transportul unor incarcaturi agabaritice. Pana in 1955, acest plafon din panza s-a extins pana aproape de bara spate, acoperind si portbagajul masinii.

O recenzie tehnica in revista Autocar din 1953 descria modelul ca avand „un design de o ingeniozitate extraordinara, fiind fara indoiala cel mai original model de la aparitia celebrului Ford Model T „. In 2011, The Globe and Mail spunea despre 2CV ca este „o masina cum nu este alta.” Celebrul jurnalist L. J. K. Setright descria 2CV ca „cea mai inteligenta aplicare din toate timpurile a minimalismului pe o masina.

Aceasta ofera o noua definitie rationalitatii.” Cand erau intrebati despre performantele si acceleratia modelului 2CV, multi proprietari spuneau ca “ajunge de la 0 la 100 km/h intr-o zi „.

Cel mai prolific an din punct de vedere al productiei a fost 1974. Vanzarile modelului 2CV au fost revigorate de criza petrolului din 1974, devenind o declaratie de stil a tinerilor, dar si o forma functionala de transport. Noul val de popularitate a fost incurajat si de Citroen, care a organizat diferite “Raiduri” de anduranta intercontinentale in care clientii care-si cumparau un 2CV nou echipat cu un kit P.O. puteau concura in competitii care se intindeau pe mii de kilometri de drumuri desfundate.

Editiile speciale ale acestui model au aparut in 1976: SPOT a fost prima dintre acestea. Modelul expus este editia Charleston, inspirata de curentul Art-Deco: caroserie in doua nuante, schema de culori a modelelor Citroen din anii ’20.

Un 2CV galben a fost condus de James Bond in filmul For Your Eyes Only intr-o urmarire spectaculoasa in care Bond s-a folosit de abilitatile sale unice sa scape de urmaritorii sai in sedanuri Peugeot 504. Acest exemplar are un rulaj de 64.922 de kilometri„, se anunță petiriaccollection.ro.

Sophie Ayad este antreprenor de succes

Sophie Ayad a lansat o afacere remarcabilă în Miami și a făcut cunoscut acest lucru prin intermediul platformelor de socializare. Jurnalista cu origini egiptene își construiește averea prin comercializarea hainelor create de cei mai celebri designeri.

Deja stabilită de mult timp în Statele Unite, aceasta își are alături fiica, Ioana Natalia Țiriac. Sophie și-a anunțat urmăritorii de pe rețelele sociale că a reușit să inaugureze proiectul său de suflet.

„Împotriva tuturor aşteptărilor! Le mulțumesc în special copiilor și prietenilor mei pentru că au crezut în acest proiect și mi-au oferit tot sprijinul. 2 ani de negocieri intense, multe eșecuri și surprize neaşteptate – dar în sfârșit am reușit să fac asta se întâmple. Este întotdeauna imposibil până atunci când devine posibil„, a transmis Sophie Ayad pe contul ei de Instagram.

Citește și: Mesaj bizar postat de marea iubirea lui Ion Ţiriac. „Eu nu mai am răbdare cu cei lacomi!”