Soprana spaniolă Monserrat Caballe a suferit un accident cerebral VIDEO

Soprana a fost internată de urgenţă într-un spital din Barcelona. Ea a suferit accidentul cerebral sâmbătă. Caballe se afla în vacanţă, în Rusia.

RomaniaTV.net
24 oct. 2012, 10:37
Soprana spaniolă Monserrat Caballe a suferit un accident cerebral VIDEO

Soprana spaniolă Montserrat Caballe, în vârstă de 79 de ani, a fost internată sâmbătă la spitalul Sant Pau din Barcelona, la după ce a suferit un accident vascular cerebral. Ea a început să-şi revină, este pe deplin conştientă şi poate să vorbească normal, a anunţat personalul medical al spitalului unde este internată, scrie Times of India. Soprana petreacea o  vacanţă în Rusia când a suferit accidentul cerebral.

Totuşi, soprana a fost nevoită să îşi amâne o serie de concerte pe care le avea programate, inclusiv unul de miercuri, au precizat aceleaşi surse.

Nu este însă prima oară când Caballe îşi modifică programul din cauza problemelor de sănătate, care s-au acutizat în 2010. Dar în ciuda acestora, ea nu s-a retras de pe scenă. În ianuarie, la Liceo din Barcelona, soprana a aniversat împlinirea a 50 de ani de carieră artistică. La 7 ianuarie 1962, Caballe debuta în opera „Arabella”, a lui Richard Strauss.

Artista a devenit şi mai cunoscută publicului din lumea întreagă în 1992, la Jocurile Olimpice de la Barcelona, când a făcut duet cu Freddie Mercury, când au deschis olimpiada cântând „Barcelona”.