Sora Aurei Ion, mesaj înduioşător la 3 ani de la decesul acesteia. Durerea n-a trecut

În ianuarie 2014 a venit ca un trăznet tragedia care i-a curmat viaţa lui Adrian Iovan, dar şi a colegei sale, Aura Ion. Avionul de mici dimensiuni, pilotat de Adrian Iovan, ce avea la bord şi şapte medici ce se duceau la Oradea pentru prelevare de organe, s-a prăbuşit în Munţii Apuseni.

03 ian. 2017, 09:07
Sora Aurei Ion, mesaj înduioşător la 3 ani de la decesul acesteia. Durerea n-a trecut

La aproape trei ani de la tragedie, sora Aurei Ion a postat pe pagina sa de Facebook o fotografie, alături de un mesaj emoţionant, scrie cancan.ro. „Ne lipseşti”, acestea sunt cuvintele sensibile şi dureroase pe care Mariana le-a scris.

Citeşte şi Fiul lui Adrian Iovan, umilit de fosta iubită a tatălui său

În memoria tinerei, surorile Aurei au înfiinţat o asociaţie care ajută copiii săraci. Voluntarii asociaţiei participă la competiţii sportive în numele organizatiei, iar medaliile câştigate sunt duse întotdeauna la mormântul Aurei.

Aurelia Ion sau Aura, aşa cum îi spuneau prietenii, era o tânără ambiţioasă, cu o carieră promiţătoare. Visa să-şi ajute semenii şi tocmai de aceea a ales să se facă medic, urmând cursurile Universităţii de Medicină Carol Davila, Institutul Medico-Militar Bucureşti.

Aura a fost găsită în stop-cardio respirator

Aura Ion a fost găsită în stop-cardio respirator de către echipajele care au ajuns la faţa locului. Medicul şef al UPU Cluj, Adela Golea a precizat că fata avea traumatisme craniene, fracturi la membre, la bazin, la coloana cervicală şi era în stop cardio-respirator, cu temperatura corpului de 18 grade.

Deşi s-a încercat resuscitarea acesteia pe toata durata intervenţiei de coborâre a celorlalte cinci victime, manevrele au eşuat.

Citeşte şi Procurorul general, despre ancheta accidentului aviatic din Apuseni: Am indicii că în toamnă dăm o soluţie

În accidentul aviatic produs în 20 ianuarie 2014 în Munţii Apuseni au murit pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion. Totodată, au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sfânta Maria” şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor.

Echipa medicală din avion mergea de la Bucureşti la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care suferise un accident vascular cerebral. Epava avionului şi victimele au fost găsite de trei localnici, după căutări care au durat aproximativ cinci ore şi la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, poliţişti, salvamontişti, angajaţi ai Parcului Naţional Munţii Apuseni şi localnici.