Sora Aurei Ion, tânăra moartă în accidentul aviatic din Apuseni, cere ajutor

În ianuarie 2018 se împlinesc 4 ani de la tragedia aviatică din Munţii Apuseni, în care studenta Aura Ion şi pilotul Adrian Iovan şi-au pierdut viaţa. Sora Aurei Ion, Mariana Ciuca, continuă visul surorii ei mai mici: de a schimbă lumea în bine.

21 nov. 2017, 08:19
Sora Aurei Ion, tânăra moartă în accidentul aviatic din Apuseni, cere ajutor

Sora Aurei Ion reuseste sa aduca speranta in viata copiilor saraci, a batranilor bolnavi si abandonati. Ea a infiintat la scurt timp dupa moartea surorii ei, Fundatia „Aura Ion”. Mesajul principal pe care il transmit reprezentantii asociatiei vine dintr-un citat pe care Aura il folosea mereu: „Orice ai face va fi nesemnificativ, dar este foarte important sa faci acel lucru!”

Potrivit stirilekanald.ro, în ultimii ani, asociatia a sprijinit sute de copii, din mai multe sate, voluntarii le-au dus hainute si rechizite pentru inceputul anului scolar, iar Mariana incearca acum sa determine cat mai multe persoane sa o ajute sa duca daruri micutului de Mos Craciun.

„Hey – caut voluntari pentru proiectul de Craciun. Ne dorim sa ajungem la peste 400 de copii, in doar 7 zile de evenimente şi petreceri. Ma poţi ajuta cu taskuri administrative sau munca de teren? Poţi veni in ziua petreceri la eveniment pentru a distribui cadourile şi a ne asigura ca ii binedispunem pe cei mici? Aştept un mesaj de la tine”, este mesajul postat de sora Aurei pe pagina ei de socializare.

Citeşte şi: Radu Zamfir, declaraţii emoţionante despre tragedia din Apuseni: Chiar şi acum port geaca pe care am avut-o în ziua aceea

Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, la 20 ianuarie 2014, într-o zonă din Munţii Apuseni, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.

La bord se mai aflau copilotul Răzvan Petrescu şi patru medici – Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sf. Maria” şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor. Echipa medicală mergea la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator care suferise un accident vascular cerebral.