Sora Papei Francisc, despre fratele său care a ajuns la Vatican: „Săracul de el!”

Sora Papei Francisc, Maria Elena Bergoglio, a izbucnit în lacrimi la aflarea veştii că fratele său a fost ales Suveran Pontif, după care şi-a spus "săracul de el", gândindu-se la sarcina care îl aşteaptă la Vatican.

15 mart. 2013, 15:14

„Ce şoc, ce emoţie, să auzi această mulţime strigând «Trăiască Papa!». Săracul de el”, a declarat Maria Elena Bergoglio pentru jurnalişti în faţa domiciliului său de la Ituzaingo, un cartier de periferie din Buenos Aires.”Când am aflat vestea, am plâns. Eram incapabilă să pronunţ vreun cuvânt. Îmi doresc doar să îl îmbrăţişez„, a declarat ea.

Maria Elena Bergoglio, în vârstă de 65 de ani, a mai povestit că, din cauza diferenţei de vârstă faţă de fratele ei, ea fiind cu 11 ani mai mică, nu s-a jucat cu acesta în copilărie, dar că el a susţinut-o întotdeauna. „Nu m-am gândit niciodată că va ajunge Papă. Fratele meu a primit funcţii cu tot mai multe responsabilităţi, dar nu îmi imaginam că va fi Papă”, a mai povestit sora lui Francisc, dezvăluie site-ul televiziunii ndtv.com.

Citeşte şi Papa Francisc, către iubita sa, în adolescenţă: Dacă nu mă căsătoresc cu tine, mă fac preot

Maria Elena a fost luată prin surprindere şi de zecile de reporteri veniţi la ea acasă să îi pună cât mai multe întrebări despre fratele ei şi să îi afle părerile despre faptul că el a atins vârful ierarhiei Bisericii Catolice. Ea a apărut în fata reporterilor îmbrăcată simplu, chiar auster, într-un pulover cu dungi de un verde închis, cu părul alb despletit ajungându-i până la umeri. Nu purta nicio podoabă.

Întrebată ce fel de Papă va fi Francisc, sexagenara s-a arătat stânjenită. „Ştiu care este dorinţa sa, şi anume să muncească pentru săraci, pentru cei mai marginalizaţi (…). Sper că va avea destulă forţă”, a declarat Maria Elena Bergoglio.

Citeşte şi Schimbat peste noapte: Papa Francisc şi-a scos ochelarii în prima sa zi de Pontificat VIDEO

Maria Elena a mai spus că se va ruga Duhului Sfânt pentru a-i da putere şi înţelepciune să conducă Biserica Catolică şi că are un sentiment de mândrie „nu numai ca un membru al familiei, ci şi ca argentiniancă” pentru faptul că el a ajuns Papă.

Jorge şi Maria Elena Bergoglio sunt singurii supravieţuitori ai celor cinci fraţi ai lor – trei băieţi şi două fete. Alberto, Oscar şi Marta Regina Bergoglio au decedat.

Citeşte şi Fotografia cu noul papă care a impresionat internetul