Sora unui bărbat care a murit din cauza cheagurilor cauzate de AstraZeneca, reacţie surprinzătoare: „Fratele meu a avut doar ghinion. Eu cred cu tărie în vaccin”

Sora unui bărbat care a murit din cauza unui cheag de sânge pe creier după ce s-a vaccinat cu serul produs de AstraZeneca susține cu tărie că oamenii trebuie să se vaccineze în continuare și să nu renunțe. Ea spune despre fratele său că a avut ghinion.

09 apr. 2021, 13:43
Sora unui bărbat care a murit din cauza cheagurilor cauzate de AstraZeneca, reacţie surprinzătoare: „Fratele meu a avut doar ghinion. Eu cred cu tărie în vaccin”

Neil Astles, în vârstă de 59 de ani, a murit duminică, după ce fusese vaccinat cu AstraZeneca în 17 martie. Sora lui, Alison Astles, a declarat pentru BBC că bărbatul a început să aibă dureri de cap și să aibă senzație de greață la o săptămână după ce a fost vaccinat cu prima doză. Opt zile mai târziu, a început să-și piardă vederea și a fost dus Spitalul Universitar din Liverpool. Medicii i-au găsit un „cheag imens de sânge” pe creier, care i-a fost fatal.

Femeia a declarat că medicii i-au spus că 99,9% decesul a survenit acestui cheag care a apărut după vaccinare. „Neil a fost doar foarte ghinionist„, afirmă însă Alison Astles, care a subliniat că a simțit că este responsabilitatea să le transmită oamenilor că vaccinarea este o soluție pentru salvarea mult mai multor vieți.

Citeşte şi Anunţ oficial, Agenţia Europeană pentru Medicamente a găsit legături între vaccinul AstraZeneca şi formarea cheagurilor de sânge

Uman vorbind, ca soră, sunt încă foarte furioasă că i s-a întâmplat asta fratelui meu. În ciuda a ceea ce s-a întâmplat cu Neil și a impactului asupra familiei noastre, cred cu tărie că oamenii ar trebui să meargă înainte și să se vaccineze. Dacă ați făcut o primă doză, faceți-o și pe a doua. Dacă nu v-ați vaccinat încă, să o faceți. În general, vor fi salvate mult mai multe veți. Riscul unui cheag este foarte, foarte mic, iar fratele meu a fost extraordinar de ghinionist„, a mai spus femeia, citată de The Guardian.

Citeşte şi Dezvăluiri şocante ale rudelor primului sibian cu COVID transferat în străinătate. Medicii germani au descoperit că avea traheea și diafragma fisurate, probabil de la intubare, şi o venă blocată de cheaguri