Sora unui terorist kamikaze de la Bataclan a fost arestată

Sora lui Foued Mohamed-Aggad, unul dintre teroriştii kamikaze care au comis carnagiul de la Bataclan, a fost arestată în Wissembourg (Rinul de Jos), marţi, 22 ianuarie, 2019. Atacul terorist s-a soldat cu 130 de morţi şi 350 de răniţi.

22 ian. 2019, 13:37
Sora unui terorist kamikaze de la Bataclan a fost arestată

Potrivit informaţiilor recente, această arestare are legătură cu ancheta carnagiului de la atacul terorist din Bataclan. Potrivit informaţiilor din cadrul investigaţiilor, operaţiunea are legătură cu ancheta asupra atentatului din 17 noiembrie, de la Bataclan.

Primarul Christian Gliech nu a fost avertizat. „Operațiunea care a fost făcută cu toată discreția a avut loc la 6:30 și mi-au trimis un SMS la ora 7”. El susține că sora teroristului, Kenza, a fost arestată, iar operațiunea s-a încheiat la ora 9:30, ora locală. 

Primarul  a precizat că „a fost supravegheată cu maximă atenție pentru că a practicat Islamul strict și a făcut parte din anturajul teroristului, iar dacă a fost arestată, au existat motive întemeiate în conformitate cu principiile justiției și libertății țării noastre „.

Kenza Mohammed-Aggad, în vârstă de 21 de ani, este soţia lui Mohamed Hattay, cu care se căsătorise prin telefon.

El a fost condamnat la 9 ani de închisoare, în Apel, în urma procesului privind filiera jihadistă din Strasbourg, din Iulie 2016. Din aceasta făceau parte mai mulţi tineri din Siria, din perioada 2013 – 2014, iar printre ei se afla şi Karim Mohammed-Aggad, fratele lui Kenza, şi Foued, condamnat la 9 ani de închisoare, precum şi fratele lui Mohamed, condamnat la rândul lui la 9 ani de închisoare, în Apel.