Anunţ devastator despre Simona Halep. Motivul pentru care nu poate reveni la turnee nici dacă va câştiga procesul

Simona Halep, suspendată provizoriu de apreoape opt luni după ce a fost depistată dopată la US Open 2022, contestă tot mai dur faptul că nu este judecată de Sport Resolutions, un tribunalul independent din Londra, pentru a primi un verdict definitiv.

30 mai 2023, 09:10
Anunţ devastator despre Simona Halep. Motivul pentru care nu poate reveni la turnee nici dacă va câştiga procesul

Anunţ devastator despre Simona Halep. Românca vrea să primească un verdict clar în privința perioadei de suspendare, dar chiar şi în cazul în care va câştiga procesul tot nu va reveni în circuitul WTA.

„Și dacă Simona Halep va câștiga procesul în care anunță că nu a fost vorba de o greșeală sau neglijență semnificativă, ea tot va fi suspendată cel puțin un an. Asta ar însemna că, și dacă s-ar fi judecat mai devreme, ea oricum nu ar fi jucat tenis acum”, a anunţat Ben Ben Rothenberg, cunoscutul jurnalist de la New York Times care s-a ocupat de cazul Simonei Halep. Mai mult decât atât, Ben Rothenberg spune că multe detalii din cazul Simonei Halep nu sunt cunoscute opiniei publice de aici și concluzia că „nu știm care sunt motivele reale ale acestor amânări”.

Citeşte şi: Un jurnalist celebru din România o face praf pe Simona Halep. „Roxadustatul nu se găsește în papanaşi. E posibil să se mai fi dopat” VIDEO

Dacă Simona Halep va demonstra că a fost victima contaminării și că substanța interzisă a ajuns în corpul ei fără voia sa, regulamentul prevede o suspendare de cel puţin un an. Asta înseamnă că sportiva ar putea reveni în circuit, în cel mai fericit caz, abia în octombrie, fiind cert că ratează toate Grand Slam-urile din 2023.

Citeşte şi: Petiţie online pentru susţinerea Simonei Halep. Ce scop are şi cum o poţi semna

„Sportivii sunt direct răspunzători pentru ceea ce există în organismul lor. Trebuie să demonstreze cum a ajuns acea substanță în corp, pentru că substanța asta nu e permisă deloc în organism. Simpla prezență a acestei substanțe (n.r. – roxadustat) este considerată dopaj”, a declarat Gabriela Andreiașu, șefa ANAD.