Sorana Cîrstea, eliminată în turul II la Wimbledon. Tecău merge mai departe la dublu

Prima româncă intrată în concurs dintre cele trei calificate în turul trei al turneului de la Wimbledon, Sorana Cîrstea, a părăsit întrecerea miercuri seara, fiind învinsă în două seturi de sportiva italiană Camila Giorgi. Joi vor juca pentru calificarea în turul trei Simona Halep şi Alexandra Cadanţu, care le vor avea adversare pe Na Li (cap de serie nr. 6) şi, respectiv, Kimiko Date-Krumm, veterana circuitului WTA, în vârstă de 42 de ani.

26 iun. 2013, 20:29
Sorana Cîrstea, eliminată în turul II la Wimbledon. Tecău merge mai departe la dublu

Sorana Cîrstea a fost învinsă de Camila Giorgi (Italia), cu 7-6 (7), 7-6 (6), miercuri seara, în manşa a doua a probei de simplu a turneului pe iarbă de la Wimbledon, al treilea de Mare Şlem al anului.

Sorana, cap de serie numărul 22 (23 ani, locul 23 WTA), va primi un cec de 32.000 de lire sterline şi 100 de puncte WTA după ce a pierdut în faţa unei adversare (21 ani) aflate pe locul 93 în lume. Acesta a fost primul meci direct între cele două, durând două ore şi 7 minute.

Potrivit Agerpres, Cîrstea a ratat trei mingi de set în primul tiebreak, iar în setul al doilea a condus cu 5-2, însă a fost egalată, 5-5, în tiebreak a mai avut o dat şansa de a-şi adjudeca setul (6-4), dar în cele din urmă a cedat cu 6-8.

În schimb, perechea formată din tenismanul român Horia Tecău şi belarusul Max Mirnîi s-a calificat, miercuri, în manşa secundă a probei masculine de dublu, după o victorie în patru seturi, 4-6, 7-5, 6-3, 6-4, în faţa cuplului Dominik Meffert (Germania)/Philipp Oswald (Austria).

Tecău şi Mirnîi, favoriţii nr. 7 ai probei, s-au impus după două ore şi 9 minute de joc, iar în şaisprezecimi vor întâlni perechea australiană Samuel Groth/Chris Guccione, care a trecut cu 7-6 (5), 7-6 (6), 6-3 de cuplul Steve Johnson (SUA)/Andreas Siljestrom (Suedia).

Horia şi Max au câştigat la sfârşitul săptămânii trecute proba de dublu la s-Hertogenbosch (în Olanda, pe iarbă).

Tecău, alături de suedezul Robert Lindstedt, a jucat ultimele trei finale de dublu la Wimbledon, toate pierdute.

Horia Tecău va juca şi la dublu mixt, alături de indiana Sania Mirza, ei fiind favoriţii nr. 2. Tecău şi Mirza sunt calificaţi direct în turul al doilea, unde vor da piept cu învingătorii din partida Martin Emmrich/Julia Goerges (Germania) – Juan Sebastian Cabal (Columbia)/Bojana Jovanovski (Serbia). Horia are şi un titlu la dublu mixt, în 2012, alături de americanca Bettanie Mattek-Sands, la Australian Open.