Sorana Cîrstea este în sferturi la Indian Wells după ce a învins-o pe Caroline Garcia. Urmează meciul cu Iga Swiatek 

Sorana Cîrstea a reușit o victorie importantă în optimile de finală de la Indian Wells. Românca a învins-o cu 6-4, 4-6, 7-5 pe franțuzoaica Caroline Garcia, locul 5 WTA. În semifinale, Sorana Cîrstea va avea un meci dificil. O va întâlni pe Iga Swiatek, numărul unu mondial și sportivă care nu a pierdut încă vreun set la turneul din California.

15 mart. 2023, 09:28
Sorana Cîrstea este în sferturi la Indian Wells după ce a învins-o pe Caroline Garcia. Urmează meciul cu Iga Swiatek 

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 1.000 de la Indian Wells (California), dotat cu premii totale de 8,8 milioane de dolari. Sorana Cîrstea (32 ani, 83 WTA) a obţinut victoria în faţa franţuzoaicei Caroline Garcia după aproape două ore şi jumătate de joc (2 h 23 min), scor 6-4, 4-6, 7-5.

Citește și: Veste de coşmar pentru Simona Halep. Motivul pentru care va fi interzisă definitiv la turneele WTA

Românca a început meciul cu break, Garcia l-a recuperat imediat, dar românca a luat primul set cu 6-4, după ce a reuşit să câştige contra serviciului la 3-3.

În actul secund, Cîrstea a condus cu 4-2, dar Garcia (29 ani) a reuşit patru ghemuri la rând şi s-a impus cu 6-4.

Sorana Cîrstea a început în forţă setul decisiv, având 3-0, dar Garcia a revenit şi a preluat conducerea de la 2-4 la 5-4, însă finalul de set s-a aparţinut româncei, care a reuşit o nouă serie de trei ghemuri, impunându-se cu 7-5.

Citește și: Tribunalul independent Sports Resolutions, decizie de ultimă oră în cazul Simona Halep. Campioana se retrage dacă este suspendată doi ani

Sorana Cîrstea şi-a asigurat un cec de 184.465 de dolari şi 215 puncte WTA, iar în sferturi va înfrunta liderul mondial, poloneza Iga Swiatek, care a trecut de britanica de origine română Emma Răducanu cu 6-3, 6-1.

Singurul duel dintre cele două s-a desfăşurat în ianuarie 2022, la Australian Open, când Swiatek a câştigat în trei seturi în optimile de finală, 5-7, 6-3, 6-3.