Tribunalul independent Sports Resolutions, decizie de ultimă oră în cazul Simona Halep. Campioana se retrage dacă este suspendată doi ani

Tribunalul independent Sports Resolutions nu este pregătit să o audieze pe Simona Halep și nici să-i analizeze cazul în care este acuzată de dopaj.

12 mart. 2023, 16:01
Tribunalul independent Sports Resolutions, decizie de ultimă oră în cazul Simona Halep. Campioana se retrage dacă este suspendată doi ani
Simona Halep, interviu incendiar pentru presa din America. Cum a ajuns, de fapt, să se dopeze cu roxadustat

Simona Halep încă îşi aşteaptă verdictul în cazul suspiciunilor de dopaj. Judecătorii au cerut ca probele prezentate de avocații sportivei să fie analizate într-un laborator acreditat de Agenția Mondială Anti-Doping.

Tribunalul independent Sports Resolutions ar fi trebuit să o audieze pe Simona Halep la mijlocul lunii februarie. Întâlnirea a fost amânată pentru că noul șef al Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului a spus că are nevoie de mai mult timp ca să se documenteze și să afle care sunt probele.

Veste proastă pentru Simona Halep, după amânarea audierii în cazul de dopaj. Anunţ oficial de la WTA

S-a stabilit o ședință la finalul lunii februarie, așa cum a dezvăluit Darren Cahill, dar lucrurile s-au amânat din nou. De data aceasta, judecătorii au decis că vor analiza probele depuse de avocații jucătoarei din România doar după ce acestea vor fi trecute și prin „filtrul” unui laborator acreditat de Agenția Mondială Anti-Doping (WADA).

Jucătoarea din România a angajat, după declanșarea scandalului de dopaj, o agenție franceză de toxicologie și farmacologie care i-a analizat cazul. Investigatorii au concluzionat că suplimentele alimentare pe care le folosește Simona Halep au fost contaminate accidental cu substanța activă din Evrenzo. Ar fi identificat lotul cu pricina, dar și persoanele care au greșit. În acest fel, compoziția, caracteristicile de fabricație, prezentarea și etichetarea suplimentelor ar fi fost neconforme și ar fi modificat produsele ingerate de sportiva din România, mai spune sursa citată.

Simona Halep a fost suspendată provizoriu pe data de 7 octombrie 2022, dar ultimul ei meci oficial a avut loc la finalul lunii august, la US Open 2022, turneul unde a avut loc testul în urma căreia a primit un rezultat pozitiv. Jucătoarea din Constanța a pierdut bani mulți în această perioadă, dar a și coborât vertiginos în clasamentul mondial. A început această săptămâna pe locul 19 WTA, dar în clasamentul „live” nu se mai află în top 20.

Suspendarea de care se teme Simona Halep: Pedeapsa care ar determina-o să se retragă

Tribunalul independent a dorit să analizeze din nou suplimentele luate de sportiva noastră, pentru a vedea dacă acestea chiar erau contaminate cu o substanță interzisă.

Între timp, Simona Halep se antrenează și așteaptă să afle verdictul tribunalului independent, fiind dornică să revină pe teren.

Totuși, există și un scenariu care ar duce la retragerea Simonei Halep din activitate. Jurnalistul Dragoș Suciu a dezvăluit la Liga Digi Sport că Simona se va retrage aproape sigur în cazul în care va fi suspendată timp de doi ani.

Mesaj neaşteptat postat de Simona Halep în plin scandal de dopaj. „Este despre echilibru și proporții, nu despre perfecțiune”

În cazul în care sancțiunea va fi mai mică, Simona va continua să joace, însă la o pedeapsă de doi ani motivația ar dispărea definitiv și acest lucru ar duce la retragerea sportivei, potrivit spuselor lui Dragoș Suciu, cel care o cunoaște pe sportivă încă din copilărie.

Simona speră însă ca situația să se rezolve însă mult mai rapid și să poată reveni pe teren în sezonul de zgură, obiectivul fiind prezența la Roland Garros. Ea nu a mai jucat tenis de la US Open, iar din toamna anului trecut este suspendată provizoriu pentru dopaj.