Sorana Cîrstea, reacţie neaşteptată despre suspendarea Simonei Halep. „Poate sunt puţin paranoică”

Sorana Cîrstea (33 de ani, 25 WTA) a vorbit în premieră despre suspendarea de patru ani primită de Simona Halep (31 de ani) pentru dopaj.

20 sept. 2023, 08:52
Sorana Cîrstea, reacţie neaşteptată despre suspendarea Simonei Halep. „Poate sunt puţin paranoică”
Sorana Cîrstea, reacţie neaşteptată despre suspendarea Simonei Halep. "Poate sunt puţin paranoică"

Sorana Cîrstea, reacţie neaşteptată despre suspendarea Simonei Halep. Fostul lider WTA poate face apel la TAS în termen de 21 de zile, în caz contrar suspendarea urmând să expire pe 6 octombrie 2026, când va avea 35 de ani. După Ilie Năstase, Ion Țiriac și Virginia Ruzici, a venit și rândul Soranei Cîrstea, cea mai importantă jucătoare din România în clasamentul WTA, să vorbească despre situaţia prin care trece Simona Halep.

Citeşte şi: Simona Halep, interviu incendiar pentru presa din America. Cum a ajuns, de fapt, să se dopeze cu roxadustat: „Atât de multe lucruri nu sunt corecte”

„O cunosc pe Simona. Nu cred că vreodată s-a dopat conștient. Această suspendare este pentru un om nevinovat”, a declarat Sorana Cîrstea, care prin ce a trecut în urmă cu un an, când Simona Halep a fost depistată pozitiv cu roxadustat: „Mi-a fost frică să mai iau orice, mi-a fost frică să mai iau și o aspirină. Poate sunt puțin paranoică, dar nu este de joacă. Este coșmarul oricărui sportiv”.

Citeşte şi: Decizie radicală a avocaţilor angajaţi de Simona Halep. Totul se va decide în instanţele civile: „I-am dat în judecată!”

După terminarea sezonului nord-american și înaintea începerii stagiunii asiatice, România are trei jucătoare în prima sută mondială WTA: Sorana Cîrstea, Irina Begu și Ana Bogdan. Sfertfinalistă la New York, Sorana Cîrstea a urcat o poziție, până pe locul 25 mondial, în timp ce Irina Begu a coborât 12 locuri, până pe poziția 61. Ana Bogdan este pe locul 71, Jaqueline Cristian pe 107, iar Miriam Bulgaru, pe 183.