Sorana Cîrstea, singura româncă ajunsă în turul doi la Roland Garros

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea (locul 26 WTA şi cap de serie numărul 26) s-a calificat, duminică, în turul doi la Roland Garros, al doilea Grand Slam al anului.

26 mai 2013, 18:57
Sorana Cîrstea, singura româncă ajunsă în turul doi la Roland Garros

Sorana Cîrstea a fost singura româncă intrată în concurs în prima zi a Internaţionalelor de Tenis ale Franţei, de la Roland Garros. Ea a avut-o ca adversară pe sportiva olandeză Kiki Bertens (56 WTA), pe care a învins-o în trei seturi, cu 5-7, 7-5, 6-2.

În turul doi, Sorana Cîrstea ar fi putut juca împotriva Monicăi Niculescu, însă aceasta a fost eliminată luni de suedeza Johanna Larsson.

Tot luni, Simona Halep a pierdut în faţa ibericei Carla Suarez Navarro, iar Alexandra Cadanţu a fost eliminată de americanca Vania King. În ceea ce-i priveşte pe Victor Hănescu şi Irina Begu, ei vor intra marţi în concurs.

Între principalele rezultate ale zilei de duminică de la Roland Garros se distinge victoria clară a Serenei Williams, scor 6-0, 6-1, împotriva gruzinei Anna Tatişvilli, dar şi eliminarea celei de-a 11 favorite, rusoaica Nadia Petrova, 6-3, 5-7, 4-6 cu portoricana Monica Puig.