Sorin Apostu rămâne în arest de Sărbători

Curtea de Apel Cluj a respins, miercuri, cererea de eliberare sub control judiciar a primarul suspendat al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, arestat pentru fapte de corupţie. Aceeaşi instanţă a respins şi solicitarea de eliberare făcută de Călin Stoia.

RomaniaTV.net
21 dec. 2011, 09:36
Sorin Apostu rămâne în arest de Sărbători

Apostu ceruse eliberarea, susţinând că nu vrea sa influenţeze ancheta şi că nu i-a cerut niciodată directorului RATUC, Liviu Neag, să încheie contracte de asigurare pentru parcul auto. El a afirmat în faţa judecătorilor că în ziua în care a început ancheta împotriva sa a pus la dispoziţie toate actele, s-a prezentat singur la DNA şi nu a încercat să influenţeze martorii şi ancheta.

El a spus că nu încearcă să influenţeze ancheta pentru că nu a fost niciodată implicat în activităţi infracţionale.

Apostu a adăugat că are doar două telefoane, unul de serviciu şi unul personal, şi nu a încercat să schimbe codul unuia dintre ele, ci să facă upgrade.

De asemenea, el a afirmat că a comunicat în perioada de după declanşarea anchetei cu soţia sa şi nu a încercat să o influenţeze nici pe ea şi nici pe alţi martori.

Apostu a spus că nu a i-a cerut directorului RATUC, Liviu Neag, în niciun an, cu atât mai puţin pentru anul 2012, să încheie contracte de asigurare pentru parcul auto pentru că nu intră în atribuţiile primarului acest lucru.

Apostu a spus că de câţiva ani Primăria Cluj-Napoca este cea mai transparentă din ţară, astfel că orice cerere depusă poate fi urmărită de cel care a depus-o de acasă, pe internet.

El a afirmat că licitaţiile de la Primăria Cluj-Napoca se fac la cel mai mic preţ din ţară, iar comisiile sunt formate inclusiv din consilieri ai opoziţiei, care ar fi sesizat orice neregulă dacă ar fi existat.

Apostu a adăugat că nu este un pericol social şi că va fi prezent la toate termenele dacă va fi eliberat. „Mă voi prezenta la toate termenele pentru că eu sunt primul care sunt interesat să se afle adevărul”, a spus Apostu.

Apostu a mai cerut Curţii de Apel Cluj să fie eliberat sub control judiciar, însă ulterior şi-a retras solicitarea, deoarece în aceeaşi zi îi fusese prelungit mandatul.

Tot, miercuri, omul de afaceri Călin Stoia, cercetat pentru fapte de corupţie alături de primarul suspendat al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a cerut Curţii de Apel Cluj să fie eliberat sub control judiciar, însă cererea i-a fost respinsă.

Călin Stoia a cerut judecătorilor să fie eliberat sub control judiciar din motive medicale.

Stoia a spus că, după 44 de zile, DNA vorbeşte doar de indicii şi de presupuneri rezonabile în cazul său.

Primarul suspendat al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, şi directorul general al Brantner România, Călin Stoia, au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile în noaptea de 10 spre 11 noiembrie, de către Curtea de Apel Cluj. Apostu a fost arestat pentru luare de mită, iar Stoia pentru dare de mită. Soţia primarului municipiului Cluj-Napoca, Monica Undina Apostu, este şi ea învinuită în acest dosar. Mai sunt cercetaţi pentru dare de mită şi oamenii de afaceri Simion Mureşan (Electrogrup), Călin Stoia (director general al Brantner România) şi Mustafa Bekar (asociat la Kiat Group Construct).

Firma Brantner – Vereş a câştigat, alături de compania Rosal Grup, licitaţia organizată de Primăria Cluj-Napoca, în 4 iunie 2009, privind concesiunea serviciului de salubrizare menajeră, fiecare adjudecându-şi un sector al municipiului.