Sorin Apostu rămâne în arest

Judecătorii au decis ca primarul suspendat al Clujului, Sorin Apostu, să rămână în arest preventiv. El este acuzat de DNA de luare de mită. Apostu ceruse eliberarea sa pe motiv că nu reprezintă un pericol social.

RomaniaTV.net
29 dec. 2011, 11:32
Sorin Apostu rămâne în arest

Instanţa supremă a respins astăzi recursul primarului suspendat al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, privind eliberarea provizorie sub control judiciar, astfel că acesta rămâne în continuare în arest preventiv.

Sorin Apostu solicitase Curţii de Apel Cluj să fie eliberat sub control judiciar, cererea acestuia fiind respinsă de instanţă în 21 decembrie.

Decizia a fost contestată de Apostu la instanţa supremă, care a decis definitiv ca primarul suspendat al Clujului să rămână în continuare în arest.

Sorin Apostu continuase să-şi susţină nevinovăţia în faţa magistraţilor şi să respingă acuzaţia de luare de mită. El ceruse eliberarea sa.

„Nu reprezint nici un pericol social şi nu am avut de gând să împiedic ancheta. Stă dovadă şi întreaga mea activitate. Toate licitaţiile sunt transparente, avem un sistem transparent, suntem primăria cu cele mai mici licitaţii. Întreaga mea activitate nu arată că aş tulbura liniştea publică, dimpotrivă. Orice decizie veţi lua, mă voi supune”, susţinuse Sorin Apostu.

Trimis în judecată

Tot astăzi, procurorii DNA au decis să-l trimită în judecată pe Apostu, alături de soţia sa, avocatul Monica Apostu, dar şi de oamenii de afaceri Călin Stoia şi Aspazia Droniuc, pentru fapte de corupţie.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Cluj.