Sorin Apostu şi Călin Stoia rămân în arest pentru încă 30 de zile

Primarul suspendat al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, şi omul de afaceri Călin Stoia rămân în arest preventiv pentru încă 30 de zile, după ce instanţa supremă le-a respins, vineri, recursurile.

RomaniaTV.net
09 dec. 2011, 18:26
Sorin Apostu şi Călin Stoia rămân în arest pentru încă 30 de zile

Magistraţii instanţei supreme au respins recursurile făcute de primarul suspendat al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, şi omul de afaceri Călin Stoia împotriva deciziei de luni a Curţii de Apel Cluj, care a prelugit mandatele de arestare preventivă emise pe numele celor doi în dosarul de corupţie în care sunt cercetaţi.

Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este definitivă, astfel că Sorin Apostu şi Călin Stoia vor sta în arest pentru încă 30 de zile.

Totodată, instanţa supremă a respins şi recursul lui Călin Stoia la decizia Curţii de Apel Cluj în cazul cererii lui de eliberare pe cauţiune.

Primarul suspendat al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, şi directorul societăţii Brantner România, Călin Stoia, au fost arestaţi pentru 29 de zile la 11 noiembrie. Apostu este acuzat de luare de mită, iar Stoia de dare de mită. În urmă cu cinci zile Curtea de Apel Cluj a prelungit cu o lună mandatul de arestare atât pentru Sorin Apostu, cât şi pentru Călin Stoia.