Sorin Blejnar, audiat în dosarul dispariţiei lui Codruţ Marta VIDEO

Fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, a fost audiat miercuri, la Parchet, în legătură cu dispariţia lui Codruţ Marta. Blejnar a spus că nu ştie unde se află fostul său de cabinet, dar că va oferi procurorilor orice informaţi care le-ar putea fi de folos.

RomaniaTV.net
29 aug. 2012, 08:17
Sorin Blejnar, audiat în dosarul dispariţiei lui Codruţ Marta VIDEO

„Am fost chemat în dosarul dispariţiei lui Codruţ Marta”, a declarat fostul şef al Fiscului, la intrarea la audierile, care au durat circa trei sferturi de oră.

„Sper să se afle undeva, să fie sănătos şi să se întoarcă acasă”, a spus Blejnar la ieşire. Acesta a precizat că nu ştie dacă au apărut elemente noi legate de dispariţia lui Marta. „Când eşti chemat la secţia de urmărire criminalistică, te poţi gândi şi la ceva rău”, a comentat Blejnar.

Fostul şef de la ANAF a precizat că Marta nu avea datorii care să-l fi determinat să se ascundă şi nici vicii precum jocurile de noroc.

„Mă întreb cum a dispărut un om când este monitorizat de toată lumea în dosarul pe care îl avea la DNA. Sper din tot sufletul să fie găsit din mai multe motive. În primul rând, este prietenul meu, iar aşa ca putea să-şi dovedească nevinovăţia”, a mai spus Blejnar.

Codruţ Marta, fostul şef de cabinet al lui Sorin Blejnar, a fost dat în urmărire internaţională, pe 30 mai, când a fost introdusă şi o alertă în sistemul informatic Schengen. Procurorii justifică această măsură prin faptul că Marta ar fi dispărut în condiţii suspecte, de pe 21 mai.

„La data de 30 mai 2012, Inspectoratul General al Poliţiei Române, prin Biroul Naţional Interpol din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională a solicitat urmărirea internaţională, prin Interpol, a lui Marta Codruţ-Alexandru, de 38 de ani, persoană dispărută în împrejurări suspecte”, se precizează într-un comunicat emis, miercuri seară, de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Marta fusese dat în urmărire naţională după ce dispariţia a fost semnalată la Poliţie, în 25 mai, de soţia acestuia, care a precizat că ultima dată soţul ei a fost văzut în 21 mai 2012.

Semnalmentele celui dispărut sunt: înălţime 1,80 – 1,84 m, constituţie solidă, ten deschis, ochi albaştrii, nas proeminent, bărbia rotundă.

La data dispariţiei, Marta era îmbrăcat în sacou de culoare albastru închis, la coate având întărituri din alt material, cămaşă de culoare deschisă (roz-lila), jeanşi de culoare albastru deschis, pantofi albastru închis, din piele întoarsă, mărimea 43, purta ochelari de vedere.

Soţia lui Codruţ Marta a anunţat dispariţia bărbatului său pe 25 mai. Ea a precizat poliţiştilor că soţul său a plecat de acasă în 21 mai.

Numele lui Codruţ Marta a fost vehiculat în cadrul anchetei referitoare la Peter Attila Racz, deferit justiţiei în decembrie 2011, alături de alte 15 persoane, pentru o fraudă de aproximativ 20 de milioane de euro, prin comercializare de motorină tip Euro 5 fără plata accizelor către firme care deţin staţii de distribuţie carburanţi din judeţele Sibiu, Botoşani şi Brăila.

Fostul şef de cabinet al fostului şef al ANAF, Codruţ Marta, soţii Nemeş şi alte două persoane din dosarul evaziunii fiscale de peste 15 milioane de euro au primit mandate de arestare în lipsă, potrivit deciziei luate miercuri de Curtea de Apel Bucureşti (CAB).

Cei cinci arestaţi preventiv în lipsă sunt, astfel, Radu Nemeş, Codruţ Alexandru Marta, Ovidiu Ioan Moldovan, Dana Nemeş şi Mihai Gulea.

Prin aceeaşi decizie a instanţei, Ştefan Puşcaşu a primit interdicţie de a părăsi ţara.