Sorin Blejnar, scutit de la plata taxei de timbru în procesul cu Diana Severin

Fostul preşedinte ANAF Sorin Blejnar nu mai trebuie să plătească taxă de timbru în procesul în care îi cere daune morale de un milion de euro fostei directoare a Vămii Prahova Diana Severin, decizia privind scutirea de taxă fiind luată de Judecătoria Ploieşti, care stabilise o taxă de 48.000 de lei.

RomaniaTV.net
14 feb. 2013, 15:28
Sorin Blejnar, scutit de la plata taxei de timbru în procesul cu Diana Severin

Decizia privind scutirea de la plata taxei de timbru a fost luată după ce avocaţii lui Blejnar au depus la Judecătoria Ploieşti o cerere de reexaminare, solicitând anularea obligaţiei de a plăti taxa de timbru care fusese stabilită la valoarea de 48.005 lei.

„Instanţa învestită cu cererea de reexaminare cu privire la taxa de timbru formulată de petentul Blejnar Sorin a admis cererea de reexaminare şi a stabilit că cererea iniţială (cea privind solicitarea sumei de un milion de euro drept daune morale – n.r.) este scutită de plata taxei de timbru”, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Ploieşti, judecătorul Sergiu Dîrvaru.

El a precizat că cererea de reexaminare depusă de Sorin Blejnar a fost judecată de un alt complet decât cel care judecă dosarul pe fond şi care stabilise plata taxei de timbru.

În luna ianuarie, Judecătoria Ploieşti a stabilit o taxă de timbru de aproape 48.005 de lei pe care fostul preşedinte al ANAF Sorin Blejnar ar fi trebuit să o achite în procesul în care îi cere daune morale de un milion de euro fostei directoare a Vămii Prahova Diana Severin, pe care o acuză că i-a prejudiciat imaginea.

În luna martie a anului 2011, Sorin Blejnar, care atunci era preşedinte al ANAF, a dat-o în judecată pe Diana Severin, fostul director coordonator al Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Prahova, pentru afirmaţii defăimatoare la adresa sa şi a instituţiei.

Diana Severin spusese despre Blejnar că este „regina corupţiei din vămi”.

După ce iniţial fostul şef al ANAF îi ceruse Dianei Severin să-şi retracteze public afirmaţiile şi să îi plătească daune morale de un leu, la termenul din 15 ianuarie 2013 avocatul lui Blejnar a anunţat că acesta solicită daune morale de un milion de euro, în lei, la cursul din ziua plăţii.