Sorin Cîmpeanu a anunțat când se vor închide școlile. Declarația făcută de ministrul Educației

Sorin Cîmpeanu a declarat, luni, că școlile se vor închide și va funcționa varianta online în momentul în care va apărea un ordin de carantinare.

04 oct. 2021, 15:39
Sorin Cîmpeanu a anunțat când se vor închide școlile. Declarația făcută de ministrul Educației

Sorin Cîmpeanu a anunțat când se vor închide școlile. Ministru Educației spune că dacă avem un număr de clase, cel puţin jumătate, se suspendă întreaga activitate cu predare fizică în toată unitatea de învățământ.

Sorin Cîmpeanu a anunțat când se vor închide școlile. Declarația făcută de ministrul Educației

”Suntem în stare de alertă. Se emit acte de autoritate. Actele de autoritate nu sunt concursuri de popularitate. Ele vin cu asumarea unei răspunderi suplimentare a celor care emit acele acte.Nu este bine să de jucăm de a închis, deschis şcoala. Şcolile se vor închide în momentul în care prin ordin de carantinare se va face această precizare expresă.

Apariţia unui caz de îmbolnăvire într-o clasă conduce la suspendarea activităţii cu prezenţă fizică în acea clasă, fără a fi nevoie de şedinţe ale Comitetului judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Dacă avem un număr de clase cu prezenţa fizică suspendată, cel puţin jumătate din numărul total din şcoală, se suspendă activitatea cu prezenţă fizică în întreaga şcoală, de data aceasta fiind nevoie de decizia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Miercuri vă vom anunţa care sunt clasele care au avut activitate suspendată din motiv de îmbolnăviri”, a declrat Sorin Cîmpeanu.

Citește și: Sorin Cîmpeanu anunţă facilităţi pentru elevii vaccinaţi: „30.000 de copii cu vârsta între 12 şi 15 ani şi 145.000 de tineri între 16 şi 19 ani au fost vaccinaţi împotriva COVID 19”
În ceea ce privește o posibilă numire ca premier, Cîmpeanu a evitat subiectul și a spus că atâta timp cât va fi în fruntea Ministerului Educației el se va ocupa strict de acest domeniu.

”Atâta timp cât sunt ministru al Educaţiei, mă voi ocupa de Educaţie. Concursurile pentru ocuparea posturilor se vor desfăşura începând din 15 octombrie. Avem şi problema cuantumului pentru burse… Sunt atâtea probleme pe care le avem în Educaţie, aşa că nu cred că are obiect întrebarea dvs. Atât timp cât sunt ministru, mă voi ocupa de problemele din şcoli”, a spus liberalul.

Totodată, acesta îi îndeamnă pe părinți să îi ducă pe elevi la școală pentru că orice temere pe care o au este nejustificată.

”Este o temere justificată. Nu copiii sunt responsabili pentur situaţia părinţilor şi bunicilor nevaccinaţi”, a conchis el.

Citește și: Creşte numărul copiilor cu COVID-19 care ajung în spitale. Formularul prin care părinţii îşi dau acordul pentru vaccinarea copilului nu a ajuns încă în şcoli. Sorin Cîmpeanu: „Aşteptăm acord juridic”