Sorin Cîmpeanu anunţă că profesorii din patru judeţe au fost plătiţi integral pentru orele remediale

Sorin Cîmpeanu a anunţat că profesorii din patru judeţe au fost plătiţi integral pentru orele remediale, în timp ce în alte zece judeţe s-au făcut plăţi parţiale.

16 iun. 2021, 17:56
Sorin Cîmpeanu anunţă că profesorii din patru judeţe au fost plătiţi integral pentru orele remediale
Sorin Cîmpeanu anunţă că profesorii din patru judeţe au fost plătiţi integral pentru orele remediale

Sorin Cîmpeanu anunţă că profesorii din patru judeţe au fost plătiţi integral pentru orele remediale, precizând că „procesul de verificare a documentelor de raportare este extrem de lent”.

Sorin Cîmpeanu: „Au fost făcute plăţi integrale către patru judeţe pentru orele remediale”

Citeşte şi Sorin Cîmpeanu: Ministerul Educaţiei are un buget de 100 de milioane de lei pentru decontarea navetei elevilor

„Au fost făcute plăţi integrale către patru judeţe, parţiale către alte 10 judeţe. Procesul de verificare a documentelor de raportare este extrem de lent”, a precizat ministrul Educaţiei la finalul şedinţei de guvern de miercuri.

Ministrul a adăugat că mii de documente din mai multe baze de raportare sunt verificate de doar 14 angajaţi, care au şi alte atribuţii.

”Este datoria Ministerului Educaţiei să găsească soluţii pentru a angaja personal, astfel încât să se fluidizeze acest proces de verificare aabsolut necesar (…) Inadvertenţele sunt de ordinul sutelor de mii”, a subliniat ministrul.

Ministrul Educaţiei: Sectorul educaţiei rămâne categoria socio-profesională cea mai numeroasă din perspectiva numărului de persoane vaccinate

Ministrul Cîmpeanu, a anunţat, miercuri, că sectorul educaţiei rămâne categoria socio-profesională cea mai numeroasă din perspectiva numărului de persoane vaccinate, întrucât, în 21 mai, erau 185.000 de angajaţi din sistem vaccinaţi.

„Din momentul în care a fost necesar şi a fost un lucru foarte bun să flexibilizăm procesul de vaccinare, ca să scurtăm timpii de aşteptare, să avem centre speciale, să avem maratoane de vaccinare, din acel moment nu s-a mai cerut celor care se vaccinează apartenenţa la un anumit sector.

La ultima interogare, 60% dintre profesori au fost vaccinaţi. Asta s-a întâmplat pe 21 mai, acum aproape o lună (…) Sectorul educaţiei rămâne categoria socio-profesională cea mai numeroasă din perspectiva numărului de persoane vaccinate. Aveam, în data de 21 mai, peste 185.000 din angajaţii în sistemul de învăţământ vaccinaţi”, a mai declarat Cîmpeanu.

Citeşte şi Sorin Cîmpeanu: Concursul pentru directori de școli 2021 va începe pe 14 septembrie, numirile se vor face înainte de Crăciun