Sorin Cîmpeanu: Ministerul Educaţiei are un buget de 100 de milioane de lei pentru decontarea navetei elevilor

Sorin Cîmpeanu anunţă că Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă care face posibilă decontarea navetei elevilor. Ministrul Educaţiei a precizat că anul acesta MEC are în buget 100 de milioane de lei pentru decontarea navetei.

16 iun. 2021, 17:12
Sorin Cîmpeanu: Ministerul Educaţiei are un buget de 100 de milioane de lei pentru decontarea navetei elevilor
Sorin Cîmpeanu: Ministerul Educaţiei are un buget de 100 de milioane de lei pentru decontarea navetei elevilor

Sorin Cîmpeanu a anunţat la finalul şedintei de Guvern de miercuri că a fost adoptată ordonanţa de urgenţă privind decontarea navetei elevilor.

Sorin Cîmpeanu anunţă decontarea navetei elevilor

Citeşte şi Sorin Cîmpeanu anunţă schimbări în noul an şcolar. Ce se întâmplă cu orele online

„A fost adoptata OUG care face posibilă decontarea navetei elevilor. Este un prim pas important in rezolvarea unei probleme care troneaza de mult timp. MEC a fundamentat un echilibru intre nevoi reale, disponibilitati bugetare şi execuţiile anilor precedenti. Anul acesta MEC are in buget 100 de milioane de lei pentru decontarea navetei pentru 130.000 de beneficiari estimati vreme de 34 de săptămâni, cu o valoare medie de 770 de lei per elev. Sunt 3 elemente de noutate. Sunt plusuri fata de anii precedenti. Primul element este acela al decontarii la un nivel triplu, de la 10 lei la 30 de lei pe lună pentru primii 3 km, la care se adauga un tarif de 3 lei pe km pentru următorii 47 de kilometrii, asta inseamna 171 de lei, un abonament lunar pentru 50 de km. A doua noutate este că se deconteaza naveta si pentru distante de peste 50 de kilometri, asta nu s-a mai intamplat pana acum.

Al treilea element de noutate se referă la faptul că familia elevului nu mai este nevoită să avanseze sumele pentru transportul pana la scoala, ci MEC avanseaza aceste sume care vor fi decontate pe baza documentelor justificative la finalul lunii.

Elevii care stau la internat sau gazdă vor avea 8 călătorii pe semestru decontate. Pana acum nu a fost platita naveta elevilor din cauza unor neclaritati legislative. „, a declarat ministrul Educaţiei.

Citeşte şi Sorin Cîmpeanu anunţă OUG care dă șansa copiilor din spitale să facă școală. „Există sute de copii care sunt în spitale, la chimioterapie.”