Sorin Cîmpeanu anunţă că profesorii nevaccinaţi ar putea să nu intre la examenele naţionale

Sorin Cîmpeanu a anunţat, joi seară, că profesorii care nu s-au vaccinat împotriva coronavirusului ar putea să nu mai intre la examenele naţionale. Ministrul Educaţiei speră că astfel îi va determina pe dascăli să se vaccineze.

22 apr. 2021, 23:20
Sorin Cîmpeanu anunţă că profesorii nevaccinaţi ar putea să nu intre la examenele naţionale
Sorin Cîmpeanu anunţă că profesorii nevaccinaţi ar putea să nu intre la examenele naţionale

Sorin Cîmpeanu anunţă că profesorii nevaccinaţi ar putea să nu intre la examenele naţionale. Ministrul Educaţiei este convins că dascălii care nu s-au vaccinat până acum, o vor face în cele din urmă.

Sorin Cîmpeanu: Este nevoie ca informaţia corectă să ajungă la fiecare dintre noi pentru a lua decizia corectă

Citeşte şi Cum vor începe copiii şcoala după Paşte? Anunţul făcut de Ministrul Educaţiei

„Vom face sistematic efort după efort. Mă gândesc să le cerem directorilor de şcoli să organizeze campanii de informare în sistem hibrid, nu numai cu angajaţii din şcoală, ci şi cu părinţii, pentru a promova aceste informaţii. Este nevoie ca informaţia corectă să ajungă la fiecare dintre noi pentru a lua decizia corectă”, a spus ministrul Educaţiei la Digi 24.

Ministrul anunţă că se ia în calcul ca profesorii supraveghetori de la examenele naţionale să fie plătiţi cu 100 de lei brut pe oră, aşa cum sunt plătiţi şi pentru orele remediale.

„Apropos de asta, facem tot posibilul să se plătească orele din luna martie încă înainte de Sărbătorile Pascale. Astăzi a fost validat proiectul, deci de astăzi se pot transmite solicitările de plată pentru 146.000 de elevi din învăţământul primar şi gimnazial şi 90.000 de elevi din învăţământul liceal, care erau oricum cuprinşi într-o altă forma de decontare a orelor remediale”, a mai precizat ministrul.

La examenele naţionale va fi nevoie de supraveghere şi s-ar putea să existe tarife „foarte motivante”: „pentru a intra în sală să supraveghezi elevii care dau examenele cred că este corect din partea autorităţilor să pună condiţia de a intra doar acei profesori care sunt vaccinaţi”.

Întrebat dacă este vorba despre o regulă, Cîmpeanu a răspuns că a dat un exemplu pentru a impulsiona „o decizie corectă de vaccinare”.

Citeşte şi Examene naţionale 2021. Elevii cer publicarea procedurii de organizare şi a materiei aferente simulărilor naţionale

Cum ar putea să se desfăşoare Bacalaureatul şi Evaluarea Naţională în localitățile aflate în carantină

Sorin Cîmpeanu spus că examenele naționale se vor susține față în față la datele care au fost anunțate.

„Examenele sunt programate a fi susținute la aceleași date care sunt știute de mult timp. O certitudine este că ele vor fi organizate cu prezență fizică. Avem demarate discuții la nivelul CNSU și pentru situația în care unele localități ar fi în carantină, de analiză a posibilității de a organiza în condiții de respectare a unor reguli în plus de siguranță sanitară inclusiv în acele localități să solicităm organizarea examenului naționale, știut fiind că ele sunt determinate pentru viitorul oricărui tânăr”, a spus Cîmpeanu, despre Bacalaureat și Evaluarea Națională, la TVR 1.