Sorin Cîmpeanu anunţă controale în şcolile şi grădiniţele cu rată mică de vaccinare. „Acolo unde directorul este anti-vaccinist, acesta este adevărul”

Ministrul interimar al Educaţiei a anunţat că va trimite Corpul de Control pentru a face controale în unităţile de învăţământ care au o rată mică de vaccinare anti-COVID.

07 nov. 2021, 22:35
Sorin Cîmpeanu anunţă controale în şcolile şi grădiniţele cu rată mică de vaccinare. „Acolo unde directorul este anti-vaccinist, acesta este adevărul”

Sorin Cîmpeanu a dat de înţeles că numărul de persoane vaccinate în rândul angajaţilor din şcoli şi grădiniţe are legătură cu punctele de vedere ale directorilor privind imunizarea anti-COVID.

„Corpul de control va merge mâine şi va vedea la faţa locului cazuri concrete (…) Am triplat numărul de echipe. (Vor verifica – n.r.) în primul rând respectarea regulilor sanitare, după care raportarea ratei de vaccinare şi (…) care sunt cauzele pentru o rată de vaccinare de 12%, ruşinoasă. (…) Avem licee sanitare cu rată de vaccinare de 30 şi ceva la sută. (…) Am colegi foarte pricepuţi în domeniul juridic, vor propune exact acele măsuri care e încadrează în limitele legii”, a declarat Sorin Cîmpeanu, duminică, la Digi 24, conform Agerpres.

Citeşte şi: După o săptămână în plus de vacanţă, elevii vor merge la şcoală până în Ajunul Crăciunului. Data de 23 decembrie va fi zi de studiu. Calendarul anului şcolar 2021 – 2022

Sorin Cîmpeanu anunţă controale în şcolile şi grădiniţele cu rată mică de vaccinare. „Nu e normal să fii cadru didactic şi să nu înţelegi progresul ştiinţei”

Ministrul a afirmat că există o legătură între rata de vaccinare din şcoli şi atitudinea directorilor faţă de acest subiect.

„Acolo unde directorul este anti-vaccinist, vom găsi o rată foarte scăzută de vaccinare. Acesta este adevărul. Nu e normal să fii cadru didactic, să fii un exemplu pentru elevi şi să nu înţelegi importanţa şi necesitatea vaccinării, să nu înţelegi progresul ştiinţei”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Citeşte şi: Sindicaliştii din învăţământ au răbufnit după ce Sorin Cîmpeanu a anunţat noile condiţii pentru deschiderea şcolilor: Această decizie ar putea transforma unităţile de învăţământ în focare