Sorin Cîmpeanu: „Se impune purtarea măştii dacă nu se poate asigura program decalat, iar în pauze se creează aglomeraţie”

Ministrul Educaţiei anunţă că, de miercuri, vor putea merge la şcoală 93 la sută din numărul total de elevi din România, adică 2,7 milioane.

18 mai 2021, 23:51
Sorin Cîmpeanu: „Se impune purtarea măştii dacă nu se poate asigura program decalat, iar în pauze se creează aglomeraţie”

Sorin Cîmpeanu afirmă că, dacă trendul descendent al ratei de infectare se confirmă, şi cei 200.000 de elevi care mai fac cursuri online, în 534 de localităţi cu incidenţa peste 1 la mie, vor putea merge în clase. „Din fericire, trendul descendent al ratei de infectare se confirmă şi sperăm să se confirme în continuare, chiar dacă sunt momente critice, două săptămâni de la revenirea din vacanţă, după aceea vom avea două săptămâni de la introducerea măsurilor de relaxare, sperăm să se confirme acest trend descendent”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, marţi seară, la TVR.

El a adăugat că, în măsura în care trendul se păstrează, şi cei 200.000 de elevi care au mai rămas în online, în 534 de localităţi unde rata de infectare este peste unu la mie, vor putea să revină la şcoală.

Incidenţa COVID în Bucureşti a scăzut din nou. Toţi elevii din Capitală revin fizic în şcoli de mâine

„Asta înseamnă că în online mai sunt acum 7% din numărul total de elevi din România. Cu alte cuvinte, de mâine vor putea merge la şcoală – şi sunt atent la nuanţă – vor putea merge la şcoală 93 la sută din numărul total de elevi din România. 2,7 milioane”, a punctat ministrul Educaţiei.

El a menţionat că îndeamnă directorii să se asigure de respectarea regulilor şi măsurilor de protecţie, explicând că, dacă o şcoală nu poate asigura program decalat, iar în pauze se creează aglomeraţie, se impune purtarea măştii.

Alin Stoica: Pe o rază de 50 de metri a şcolii, toată lumea care staţionează este obligată să poarte mască 

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a decis marţi revenirea elevilor la şcoală cu prezenţă fizică, a anunţat prefectul Capitalei Alin Stoica. Hotărârea intră în vigoare miercuri. Acesta a adăugat că este menţinută obligaţia purtării măştii pe o rază de 50 de metri în jurul şcolii pentru cei care staţionează acolo, nu pentru trecători. Dacă apar cazuri de infectare cu noul coronavirus într-o clasă, atunci consiliul de administraţie poate cere CMBSU trecerea clasei respectiv în online, cu avizul DSP şi INSP, iar dacă sunt mai multe cazuri sau profesori care predau la mai multe clase, atunci consiliul de administraţie poate solicita trecerea întregii şcoli în sistem online, a mai spus prefectul Capitalei. Regulile care trebuie respectate în şcoli sunt aceleaşi precum distanţarea între copii, purtarea măştii, aerisirea claselor, dezinfectarea spaţiilor, lucruri prevăzute în ordinul comun al Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii, măsuri care sunt deja în vigoare.

Darius, elevul român care va primi o bursă integrală la Harvard, unde şcolarizarea costă 85.000 de dolari pe an. Va studia o materie care nu e în programa din România