Sorin Cîmpeanu, anunţul care îi va bucura pe elevi: Greutatea ghiozdanului va scădea prin introducerea manualelor digitale

Sorin Cîmpeanu anunţă că greutatea ghiozdanului începând din toamnă, prin introducerea manualelor digitale. Potrivit ministrului Educaţiei, Planul Național de Redresare și Reziliență sunt prevăzuți 780 de milioane de euro pentru digitalizarea educației.

26 apr. 2021, 10:33
Sorin Cîmpeanu, anunţul care îi va bucura pe elevi: Greutatea ghiozdanului va scădea prin introducerea manualelor digitale
Sorin Cîmpeanu, anunţul care îi va bucura pe elevi: Greutatea ghiozdanului va scădea prin introducerea manualelor digitale

Sorin Cîmpeanu a anunţat că ghiozdanului va scădea treptat începând din toamna anului viitor, prin introducerea manualelor digitale.

Sorin Cîmpeanu: „Sunt foarte multe teme de casă, sunt foarte multe manuale și auxiliare”

Citeşte şi Sorin Cîmpeanu nu este de acord cu evaluare profesorilor de către elevi

Ministrul Educației susține că elevii care se plâng de greutatea ghiozdanelor pe care trebuie să le ducă la și de la școală au „perfectă dreptate”, precizând că sunt foarte multe manuale şi auxiliare. Întrebat de când va scădea greutatea ghiozdanelor, ministrul a spus că acesta este un proces de durată.

„Asta încercăm să facem: manuale disponibile în format digital. Sunt foarte multe teme de casă, sunt foarte multe manuale și auxiliare. Facem eforturi începând din toamna anului viitor, dar nu va fi o scădere radicală dintr-un moment într-altul, va trebui să fie un proces treptat pe parcursul a, dacă vreți neapărat un termen, 2,3,4 ani”, a precizat ministrul Educaţiei.

Potrivit ministrului, în Planul Național de Redresare și Reziliență sunt prevăzuți 780 de milioane de euro pentru digitalizarea educației.

Citeşte şi Cum ar putea să se desfăşoare Bacalaureatul şi Evaluarea Naţională în localitățile aflate în carantină. Anunţul făcut de Sorin Cîmpeanu!

Ministrul Educației anunţă întoarcerea la şcoală din 5 mai. Ce spune despre testarea non-invazivă a elevilor

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, susține că elevii se vor întoarece la școală în data de 5 mai. Până atunci ar trebui să fie rezlvată, într-un mod ideal, metoda non-invazivă de testare; vizați sunt elevii care prezintă simptome. Această metodă, a explicat ministrul, este folosită deja în multe țări europene.

„Am propus extinderea anului școlar cu două săptămâni și nu a fost acceptată. Atunci am rămas cu o săptămână. Dacă la o săptămână a fost o problemă, îmi imaginez cum e la o lună. În comitet am făcut această propunere de a testa elevii. Am făcut și o solicitare către Ministerul Sănătății. Multe școli apelează la metoda noninvazivă. Ele trebuie validate ulterior prin teste PCR. E vorba de elevii care prezintă simptome.

Guvernul o să decidă.

INSP nu le-a avut în metodologie. Elevii o să revină la școală în 5 mai, cu excepția celor din școli terminale. Ideal ar fi să fie rezolvată până la începutul școlii”, a spus Sorin Cîmpeanu, în cadrul unei conferințe de presă.

 


loading...
Partenerii noștri