Sorin Cîmpeanu, aviz favorabil pentru Ministerul Educaţiei: „Este nevoie de o nouă lege a educației”. Contre cu George Simion: Trebuie să ne hotărâm cine conduce ministerul, Cîmpeanu sau Arafat!

Sorin Cîmpeanu a primit, miercuri, aviz pozitiv, din partea comisiilor de specialitate, pentru funcţia de ministru al Educaţiei. S-au înregistrat 29 de voturi "pentru" şi trei împotrivă din partea membrilor Comisiilor pentru învăţământ ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

24 nov. 2021, 12:31
Sorin Cîmpeanu, aviz favorabil pentru Ministerul Educaţiei: „Este nevoie de o nouă lege a educației”. Contre cu George Simion: Trebuie să ne hotărâm cine conduce ministerul, Cîmpeanu sau Arafat!

Sorin Cîmpeanu va continua activitatea la Ministerul Educaţiei. El a primit miercuri aviz favorabil pentru funcția de ministru al Educației din partea comisiilor de specialitate.

La începutul audierilor, Sorin Cîmpeanu a făcut un scurt bilanţ al mandatului său la Ministerul Educaţiei, subliniind eforturile pentru menţinerea şcolilor deschise în perioada pandemiei şi punând accent pe sumele acordate ori negociate a fi alocate pentru finanţarea acestui sistem în ultima perioadă.

„Nu ştiu câte realizări au fost în această perioadă, dar efortul principal a fost pentru menţinerea şcolilor deschise. (…) Prezenţa fizică a fost obiectivul major al acestui mandat”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Parlament.

De asemenea, Sorin Cîmpeanu a menţionat organizarea concursurilor pentru posturile de directori ai şcolilor din sistemul public. Cîmpeanu a evidenţiat şi suma mare prevăzută pentru domeniul educaţiei în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, dar şi majorarea sumelor alocate burselor pentru elevi.

Citeşte şi: Miniştrii Guvernului Ciucă sunt audiaţi miercuri în comisiile parlamentare de specialitate. Votul va fi dat joi, în plenul reunit al Camerelor – DOCUMENT

În cadrul audierilor, Sorin Cîmpeanu a spus că pentru anul viitor va pleda pentru distribuirea a 4% din PIB pentru Educație.

De asemenea, Sorin Cîmpeanu a anunţat că de săptămâna viitoare va începe și lucrul pentru punerea în lege a proiectului România Educată al lui Klaus Iohannis. Cîmpeanu a spus că imediat după instalarea Guvernului va cere premierului constituirea unui grup de lucru care să începe la un pachet legislativ pe educaţie.

„Este nevoie de o nouă lege a educației naționale”, a spus Sorin Cîmpeanu, la audieri.

Ministrul propus la Educaţie a mai precizat că că planurile-cadru noi pentru liceu și manualele aferente vor fi gata până în septembrie 2023.

Citeşte şi: Petiţie online pentru suspendarea tezelor, pentru testarea tuturor elevilor pentru COVID. Consiliul Naţional al Elevilor cere autorităţilor să nu mai schimbe regulile „în timpul jocului”

Sorin Cîmpeanu, contre cu George Simion la audieri

Prezentat de către Monica Anisie drept „Eugen Simion”, liderul AUR George Simion l-a criticat pe ministru pe motiv că a „primit ordine de la domnul Arafat”, acesta arătând că „trebuie să ne hotărâm cine conduce acolo, la Ministerul Educaţiei, domnul Arafat sau domnul Cîmpeanu, până acum domnul Arafat a avut ultimul cuvânt şi nu am văzut cadru legal pentru asta”, a afirmat George Simion, potrivit news.ro.


loading...