Sorin Cîmpeanu critică iniţiativa USR PLUS privind decalarea vacanţelor şcolare pe regiuni. „Nu am reuşit să identific interesul elevului”

Ministrul Educaţiei a explicat că nu a reuşit să "identifice interesul elevuluI" în iniţiativa legislativă ce prevede decalarea vacanţelor şcolare pe zone geografice, respectiv pe ani de studiu, pentru încurajarea turismului.

25 apr. 2021, 23:54
Sorin Cîmpeanu critică iniţiativa USR PLUS privind decalarea vacanţelor şcolare pe regiuni. „Nu am reuşit să identific interesul elevului”
Ministrul Educaţiei anunţă examen scris pentru ocuparea funcţiilor de directori în şcoli

Sorin Cîmpeanu critică iniţiativa USR PLUS privind decalarea vacanţelor şcolare pe regiuni. Iniţiativa legislativă prin care este propusă această măsură aparţine deputatului USR-PLUS, Alin Apostol.

„Din punctul de vedere al ministrului Educaţiei, lucrurile sunt foarte clare: Mă interesează interesul elevului. Nu am reuşit să identific interesul elevului. Sigur, sunt interese legitime, foarte importate, ale operatorilor din turism, nu am nimic împotrivă, dar la Ministerul Educaţiei nu o să susţinem niciodată un proiect care nu este în interesul elevului.

Nu am reuşit să văd niciun element, ba dimpotrivă; dacă începem decalat pe regiuni înseamnă că vom avea o diferenţă de cel puţin o lună între data la care vor susţine examenele naţionale, bacalaureat şi evaluare naţională unii şi alţii”, a declarat Sorin Cîmpeanu duminică seară, la postul Antena 3, conform News.ro.

Citeşte şi: EXCLUSIV Traian Băsescu avertizează că deschiderea şcolilor va duce la un nou val de îmbolnăviri. „Cel mai grav lucru este că vom avea decese mai multe”

Deputatul USR-PLUS Alin Apostol a depus un proiect legislativ la Camera Deputaţilor prin care vrea decalarea vacanţelor şcolare pe zone geografice, respectiv pe ani de studiu. Parlamentarul spune că astfel intenţionează să stimuleze turismul.

Iniţiatorul susţine că proiectul are la bază bune practici ale statelor europene şi  va contribui şi la confortul celor care merg în vacanţă, prin decongestionarea traficului din zonele cu grad ridicat de vizitare.

„Susţin adoptarea unui ‘nou model de vacanţă’ pentru elevii României. Un model, ce s-a dovedit de succes în multe ţări europene, poate fi şi o soluţie cu impact pozitiv asupra economiei naţionale. Şi în România, putem implementa împărţirea teritoriului pe zone geografice. Fiecare macroregiune intră în vacanţa intersemestrială cu durata de 1 săptămână pe rând şi fără suprapunere. O simplă succesiune poate avea un impact major: stimulează creşterea turismului intern, aduce un impact pozitiv asupra domeniului hotelier şi a celorlalte segmente HoReCa, elimină blocajele din traficul rutier, dar şi aglomeraţia din staţiuni. Putem dubla această stimulare a economiei cu susţinerea educaţiei printr-o succesiune a datei de debut al anului şcolar în septembrie”, a afirmat deputatul USR-PLUS Alin Apostol, conform unui comunicat al Alianţei USR-PLUS.

Citeşte şi: Traian Băsescu, avertisment terifiant despre pandemie. „Nimeni nu exclude valul patru. În India s-a dezvoltat o tulpină. Se va distribui”