Sorin Cîmpeanu, despre modalitatea în care toţi studenţii s-ar putea reîntoarce fizic la cursuri: „Cei nevaccinaţi să poarte combinezoane de protecţie”

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că universitățile se gândesc la reluarea cursurilor din toamnă şi a precizat că se ia în considerare și accesul studenților nevaccinați, cu condiția ca aceştia să poarte combinezoane de protecție pe toată durata procesului didactic.

04 mai 2021, 19:19
Sorin Cîmpeanu, despre modalitatea în care toţi studenţii s-ar putea reîntoarce fizic la cursuri: „Cei nevaccinaţi să poarte combinezoane de protecţie”

„Nu putem avea o hotărâre generală în sistemul de învățământ universitar pentru că universitățile beneficiază de autonomie universitară, însă sunt universități care se gândesc pentru reluarea cursurilor din toamnă, la orele de laborator, de lucrări practice, de proiect, să existe prezența fizică”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Realitatea PLUS.

„Se ia în calcul prezența studenților vaccinați cu respectarea normelor de protecție sanitară. Se ia în considerare și accesul studenților nevaccinați, să nu îngrădească accesul de niciun fel, cu condiția ca studenții nevaccinați să aibă o măsură de protecție suplimentară și anume purtarea unor combinezoane de protecție pe toată durata procesului didactic.

Citeşte şi Scenariile în baza cărora elevii se întorc la școală de pe 5 mai. Sorin Cîmpeanu, declarații de ultim moment!

Mi se pare o idee bună. Deci, nu obligăm pe nimeni să se vaccineze, însă, avem datoria să îi protejăm pe cei care au făcut tot ce a depins de ei pentru a opri răspândirea virusului”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Citeşte şi Sorin Cîmpeanu, precizări importante despre vaccinarea anti-covid a elevilor: Se va putea organiza în cele mai bune condiţii

Anterior, Sorin Cîmpeanu a explicat scenariile în baza cărora elevii din învățământul special se vor întoarce fizic la ore din data de 5 mai.

Indiferent de clasă și de scenariul localității în care se află, toți cei 27.750 de elevi din învățământul special se vor întoarce la cursuri. Vorbim despre elevii care au nevoie de stimulare psihomotrică, polisenzorială, de servicii de logopedie, de kinetoterapie, de lucruri care nu pot fi asigurate nici online și nici acasă.

Sorin Cîmpeanu a precizat că s-a reușit reducerea scenariilor la două, respectiv „pragul de 1 la mie rată de infectare face diferența între scenariul verde – în care toți elevii vin la școală, de la grădiniță până la învățământ liceal, cu prezență fizică, 1731 de localități.

Iar în scenariul 2 – rată de infectare de peste 1 la mie, situație în care se găsesc 1450 de localități. În acest scenariu vor veni la școală cu prezență fizică, miercuri, 5 mai, copiii din grădinițe, elevii din clasele 1-4, plus clasa pregătitoare”.

Elevii de clasa a VIII-a se întorc la școală pe 10 mai și vor face cursuri cu prezență fizică până pe 11 iunie. Elevii din clasa a XII-a revin la școală de pe 10 mai până pe 4 iunie.