Sorin Cîmpeanu, dispus să plătească din propriul salariu înlocuirea gardului de la Colegiul Național „Sfântul Sava”: „Să ştie să-şi gestioneze lucrurile în şcoală, nu să vină ministrul să schimbe gardul”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, s-a arătat dispus să plătească din banii proprii pentru cheltuielile care vin la pachet cu înlocuirea gardului de plasă de la Colegiul Național Sfântul Sava.

06 sept. 2022, 13:48
Sorin Cîmpeanu, dispus să plătească din propriul salariu înlocuirea gardului de la Colegiul Național „Sfântul Sava”: „Să ştie să-şi gestioneze lucrurile în şcoală, nu să vină ministrul să schimbe gardul”

Sorin Cîmpeanu a spus clar și răspicat că va plăti din propriul salariu, dacă nu va fi găsită altă soluție.

Ministrul Educației a spus prezent luni la festivitatea de deschidere a noului an școlar la Colegiul Național Sfântul Sava, liceul pe care și el l-a absolvit. Ieri, un părinte i-a atras atenția lui Sorin Cîmpeanu despre faptul că, pe terenul de sport, plasa este căzută şi poate fi un pericol pentru elevi.

După sesizare, Sorin Cîmpeanu a chemat conducerea unității de învățământ și i-a cerut directoarei să rezolve problema în cel mult 3 zile, anunțând că va trece personal să verifice dacă plasa neconformă a fost înlocuită.

„Fiind absolvent al Colegiului Sfântul Sava mă pot implica în finanţare, dacă şcoala nu găseşte o soluţie. Termenul e azi ora 17:00. Dacă a găsit o soluţie e bine, dacă nu, am şi eu dreptul să finanţez lucrarea din salariul propriu, pe baza unui contract de finanţare legal. Dar sunt convins că va găsi soluţii. Antreprenoriat înseamnă să ştie să-şi gestioneze lucrurile în şcoală, nu să vină ministrul să schimbe gardul.”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu: Cine o cheamă pe doamna director?

Părinte: Eu nu vreau acum să vă apucați să tăiați capete. Vreau doar …

Sorin Cîmpeanu: Nu tăiem capete. Vreau să rezolvăm problema.

Părinte: Să rezolvați! Uitați-vă ce e aici!

Sorin Cîmpeanu: O cheamă cineva? Chemați-o din cancelarie!

Pentru a scăpa de momentul stânjenitor, directoarea unității de învățământ a încercat să se disculpe în fața ministrului, spunând că lucrările de reparații nu sunt încă finalizate.

Director: Încă nu suntem cu lucrările terminate…

Sorin Cîmpeanu: Doamna director… Director: Da, da, da.

Sorin Cîmpeanu: În trei zile se înlocuiește tot acest panou de plasă.

Director: Da.

Sorin Cîmpeanu: Nu este conform.

Director: Știu. Știu. Deocamdată terminasem ce e în interiorul școlii.

Sorin Cîmpeanu: Săptămana aceasta voi veni împreună cu colegii de la presă și vreau să văd absolut tot înlocuit. Săptămâna asta.

Citește și Ministrul Educației a pus-o la punct pe directoarea unui liceu de top din București: ”Chemați-o din cancelarie. Vreau să rezolvăm problema!”

Citește și Absolventă cu media 10, admisă la un liceu de prestigiu din Ploieşti: „Nu vreau să fiu considerată fata de la țară”