Sorin Cîmpeanu face lumină în cazul redeschiderii tuturor şcolilor: Trebuie să vedem rata de infectare după Paşte!

Ministrul Educaţiei a venit cu explicaţii referitor la redeschiderea tuturor şcolilor. Sorin Cîmpeanu spune că nu se poate lua o decizie sau formula o propunere de redeschidere a tuturor şcolilor până nu este stabilită rata de infectare cu noul coronavirus după Paşte.

07 mai 2021, 14:18
Sorin Cîmpeanu face lumină în cazul redeschiderii tuturor şcolilor: Trebuie să vedem rata de infectare după Paşte!

Sorin Cîmpeanu face lumină în cazul redeschiderii tuturor şcolilor. El a afirmat că încă 450.000 de elevi vor începe cursurile în format fizic de luni.

Sorin Cîmpeanu face lumină în cazul redeschiderii tuturor şcolilor: Trebuie să vedem rata de infectare după Paşte!

„Nu putem să luăm o decizie, nu putem să formulăm o propunere de redeschidere a tuturor şcolilor din România până când nu vom vedea care este rata de infectare mai ales după Sărbătorile Pascale. Acest lucru va fi analizat probabil în următoarele săptămâni, după ce vom fi depăşit această perioadă de incubare, pentru că totul se raportează la starea sanitară.

Astăzi, în România, mai sunt 939 de localităţi cu o rată de infectare peste 1 la mie şi 2.224 de localităţi cu rată de infectare sub 1 la mie. Diferenţa faţă de scenariul pe care elevii au mers la şcoală astăzi este de 185 de localităţi. Deci, scenariile se stabilesc astăzi pentru luni. Luni, şcolile din 185 de localităţi vor avea şansa prezenţei fizice fără limitări pentru toţi elevii. Asta înseamnă circa 80.000 de elevi care vor putea merge în plus luni faţă de vineri, încă un pas spre normalitate.

Citeşte şi: Sorin Cîmpeanu, despre închiderea şcolilor. „Educaţia nu îmbolnăveşte. Mi se pare foarte periculoasă ideea pe care începem să o inducem copiilor”
 

Se adaugă cei 370.000 de elevi din clasele terminale care vor începe luni şcoala. Deci, de luni, vom avea 450.000 de elevi cu posiblitatea prezenţei fizice în şcolile din România. Ne apropiem de 2,5 milioane faţă de 2.934.000 de elevi. Important este că, după actualele scenarii în vigoare, luni vom avea încă 450.000 de elevi care vor putea merge cu prezenţă fizică”, a spus ministrul într-o conferinţă de presă.

Întrebat dacă din septembrie se vor întoarce toţi elevii la şcoală în condiţii normale, Cîmpeanu a răspuns: „Fiecare dintre noi are dreptul să spere că şcoala va începe în deplină normalitate în data de 13 septembrie”.

Citeşte şi: Sorin Cîmpeanu anunţă prelungirea anului şcolar din 2022: „Învăţământul online a generat pierderi şi este nevoie de timp ca să fie recuperate”
 


loading...
Partenerii noștri