Sorin Cîmpeanu: Focarul de la şcoala 28 ne îngrijorează. Cazurile cu noua tulpină se vor lua în calcul la deschiderea şcolilor

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, se arată îngrijorat în privinţa focarului cu noua tulpină de covid de la Şcoala 28 din Capitală.

27 ian. 2021, 21:58
Sorin Cîmpeanu: Focarul de la şcoala 28 ne îngrijorează. Cazurile cu noua tulpină se vor lua în calcul la deschiderea şcolilor
Sorin Cîmpeanu: Focarul de la şcoala 28 ne îngrijorează. Cazurile cu noua tulpină se vor lua în calcul la deschiderea şcolilor

Sorin Cîmpeanu a declarat că este îngrijorător ceea ce se întâmplă la şcoala din Bucureşti şi că se pun deja semne de întrebare cu privire la respectarea regulilor sanitare.

Sorin Cîmpeanu, noi precizări referitoare la focarul de covid de la Şcoala 28 din Capitală

”Îți face frică. E frica de necunoscut, frica firească, frica de un focar, dar este un focar. Cu toții sperăm ca Direcțiile de Sănătate Publică și cei care au în atribuție acest lucru să ia toate măsurile necesare pentru a limita maximum posibil multiplicarea acestui focar.

Este îngrijorător, ne punem și semne de întrebare cu privire la respectarea regulilor. Știm că a plecat de la o persoană care era îngrijitor, apoi directorul și directorul adjunct, apoi alți angajați.

Deci, este un lucru care ne îngrijorează, care face parte din categoria elementelor principale din discuția de pe 2 februarie.”, a declarat Sorin Cîmpeanu la B1 Tv. 

Citeşte şi Sorin Cîmpeanu: Personalul din învățământ este cea mai numeroasă categorie care s-a programat pentru vaccinare

Anchetă la Şcoala 28 din Bucureşti. Numărul persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns la 16. Între ele sunt şi profesori

Numărul angajaţilor infectaţi cu coronavirus la Şcoala 28 a ajuns la 16. Încă 7 persoane, contacți ai angajatei din Școala 28 din Capitală care este infectată cu noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie sunt pozitivi.

Ministerul Sănătății a confirmat luni seara că încă şapte persoane din Școala 28 din Capitală au fost depistate pozitive la COVID-19. Pentru o parte dintre acestea se va face secvențiere genică pentru a vedea dacă sunt sau nu infectate cu noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie. Rezultatele vor fi gata în câteva zile.

Inspectori şcolari din ISMB au mers luni la Şcoala 28 pentru a vorbi cu personalul unităţii de învăţământ după ce DSP a declanşat anchetă epidemiologică la şcoală în urma depistării a nouă cazuri de infectare cu coronavirus, dintre care un angajat infectat cu noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie.

Citeşte şi Redeschiderea şcolilor nu ţine cont de vaccinarea profesorilor. Cîmpeanu: „Evoluţia epidemiologică este importantă”

„În baza Ordinului de Serviciu nr. 1276/25.01.2021 o echipă de control formată din trei inspectori școlari au participat online la Adunarea Salariaților Școlii Gimnaziale Nr. 28, sector 2. La întâlnire au fost prezente 37 de persoane.

În urma discuțiilor purtate cu personalul unității, s-a identificat că în unitate au fost confirmate 9 (nouă) cazuri de infectări cu virusul COVID-19: 2 (doi) profesori, 2 (două) persoane din personalul didactic auxiliar și 5 (cinci) persoane din rândul personalului nedidactic”, a anunţat Biroul de presă al Inspectoratului Şcolar la Municipiului Bucureşti.

Inspectoratul şcolar precizează că „în unitate s-au efectuat proceduri de dezinfecție generală prin nebulizare în data de 21 ianuarie 2021, repetate în data de 25 ianuarie 2021.

De asemenea, din notele telefonice purtate în mod aleatoriu cu diverși profesori din unitate și din discuțiile din cadrul ședinței, s-a surprins faptul că, în unitate, nu a avut loc niciun fel de festivitate, masă sau agapă care ar fi înlesnit răspândirea virusului printre angajați și nici nu s-au primit pachete din străinătate.

Majoritatea celor interpelați au menționat faptul că în unitate s-au respectat regulile de igienă, s-a purtat mască și s-a respectat distanța necesară”, a mai anunţat ISMB.