Sorin Cîmpeanu: Încă 4.000 de şcoli şi-au adus aminte că au avize PSI

Publicat: Duminică, 08 Noiembrie 2015 23:57 // Actualizat: Duminică, 08 Noiembrie 2015 23:57 // Sursa: romaniatv.net

Premierul interimar Sorin Cîmpeanu a declarat duminică seară că, după anunțul său prin care susținea că doar 7% din școli au avize de protecție împotriva incendiilor, alte 4.000 de școli "și-au adus aminte" că dețin un astfel de aviz.

"În momentul când am anunțat că 7 % dintre cele 18.799 de școli (...), în valoare absolută 2.895 de școli, au autorizație PSI și restul nu au, știți ce s-a întâmplat? La nivelul Inspectoratelor Școlare, în colaborare cu administrația locală — pentru că școlile sunt în sarcina administrațiilor locale—, a fost o mobilizare exemplară de a căuta acele avize PSI și au reușit să găsească: de la 2.895 s-au înregistrat în baza de date până la 6.866. Încă aproape 4.000 de școli și-au adus aminte că au avize", a afirmat Cîmpeanu, care este și ministru al Educației.

Anunţ-şoc al premierului Sorin Cîmpeanu: Doar 7 la sută din şcoli au autorizaţie de la pompieri

Acesta a adăugat că responsabilii din educație au încercat să îl convingă că "9.000 de clădiri din unități de învățământ nu au nevoie de aviz PSI".

"Este foarte straniu. Au o interpretare a unor acte normative (...) prin care vor să demonstreze că nu este necesară obținerea acestui aviz. Și tocmai de aceea se află pe agenda preocupărilor, prioritar, poate chiar în ședința normală de guvern de miercuri, vom vedea care este coerența legislativă în acest domeniu. Am luat exemplul școlilor, dar nu este vorba numai de școli, este vorba și de spitale. (...) Vom face o analiză completă de risc la explozii, cutremure, incendii, cu echipe mixte ISU și Inspectoratul de Stat în Construcții. Dar asta numai după ce vom analiza coerența cadrului legislativ", a mai spus premierul interimar.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
autorizaţie pompieri aviz PSI şcoli şcoli avize PSI Sorin Cîmpeanu
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
09 nov 00:16
...Dar asta numai după ce vom analiza coerența cadrului legislativ„, a mai spus premierul interimar. Citeste mai mult pe RTV.NET:
...
09 nov 00:08
...de protecție împotriva incendiilor, alte 4.000 de școli "și-au adus aminte" că dețin un astfel de aviz. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8423
RON
13 Jul
noapte 13 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H