Sorin Cîmpeanu: Învăţământul online nu este o soluţie. Facem tot posibilul să păstram școala deschisă

Ministrul Educaţiei insistă cu menţinerea şcolilor deschise, cu prezenţa fizică a elevilor, precizând că focarele din şcoli sunt mai puţin numeroase ca în restul activităţilor.

16 oct. 2021, 10:51
Sorin Cîmpeanu: Învăţământul online nu este o soluţie. Facem tot posibilul să păstram școala deschisă

Elevii din România trebuie să meargă neapărat la școală în ciuda crizei sanitare, spune ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Motivul este faptul că mulți copii trăiesc în mediul rural și nu au acces la internet de calitate, iar trecerea în online înseamnă ruperea completă de educație.

CONCURS DIRECTORI 2021.Ce subiecte au avut de rezolvat profesorii. Grila de răspunsuri corecte 
„Şcoala online nu este o variantă pentru România în acest moment. 1 din 3 copii învață în mediul rural. La nivel național, avem oficial, o acoperire de internet de 94%, însă când vorbim de un proces didactic de o minimă calitate, este nevoie de o viteză de cel puțin 100 mb/secundă. Pentru a preda online, ai nevoie de o viteză de transfer, nu numai de internet, ci de internet de calitate. Acest lucru este realizat abia în jumătate de țară. Din acest motiv, învăţământul online nu este o soluţie viabilă pentru România în acest moment. Trebuie să facem tot posibilul să păstrăm școala deschisă cu prezenţa fizică: Elevii au pierdut deja foarte mult.”, a declarat Sorin Cîmpeanu, sâmbătă dimineață, pentru B1 TV.

Sorin Cîmpeanu nu închide şcolile din Ilfov, aşa cum cerea DSP: „Să pui semnul egal între toate aceste şcoli şi să le treci pe toate online înseamnă iresponsabilitate”

„Închiderea școlilor va fi plătită și este deja plătită pentru greșelile noastre, ale adulţilor, au plătit mult prea mult această lipsă de responsabilitate.

Învăţământul online va fi o variantă viabilă când vor fi îndeplinite 5 condiţii

  • Conectivitatea generalizată, suntem departe de acest obiectiv
    Disponibilitate de echipamente pentru toţi copii
    Conţinut digital pentru toate disciplinele. Nu avem în acea mai mare parte
    Profesori pregătiţi pentru predare online. Avem formați cu certificare 1 din 5 doar
    Platforme pentru evaluare. Orice proces didactic se finalizează cu evaluare”, a adăugat ministrul interimar al educației.