Sorin Cîmpeanu nu închide şcolile din Ilfov, aşa cum cerea DSP: „Să pui semnul egal între toate aceste şcoli şi să le treci pe toate online înseamnă iresponsabilitate”

Sorin Cîmpeanu a anunţat că şcolile din judeţul Ilfov rămân deschise în continuare, deşi DSP Ilfov a cerut ca toţi elevii să facă ore online din cauza numărului mare de infectări.

14 oct. 2021, 10:11
Sorin Cîmpeanu nu închide şcolile din Ilfov, aşa cum cerea DSP: „Să pui semnul egal între toate aceste şcoli şi să le treci pe toate online înseamnă iresponsabilitate”

Sorin Cîmpeanu a decis să ţină în continuare deschise şcolile din judeţul Ilfov, deşi DSP recomanda ca acestea să se închidă de luni, având în vedere că incidența în județ a ajuns la 15,48 cazuri la mia de locuitori.

Sorin Cîmpeanu nu închide şcolile din Ilfov

Ministrul Educaţiei critică dur recomandarea de a închide toate şcolile din Ilfov făcută de DSP.

„Să pui semnul egal între toate aceste şcoli şi să le treci pe toate online înseamnă iresponsabilitate şi depăşirea atribuţiilor legale. Şi încă ceva: sunt 270 de unităţi de învăţământ, cu sau fără personalitate juridică, în judeţuI llfov. Dacă voiai să faci o asemenea propunere, făceai frumos o anchetă epidemiologică în fiecare din aceste 270 de şcoli şi îţi fundamentai propunerea pe această anchetă epidemiologică”, a declarat ministrul miercuri seară, la Digi 24.

Citeşte şi Tot mai multe şcoli din ţară se închid din cauza frigului, nu a coronavirusului: „Situaţia durează de zeci de ani, dar nu este normal”

Acesta a precizat că propunerea DSP Ilfov nu a fost acceptată de prefectul judeţului.

„Nu, pentru că prefectul judeţului Ilfov s-a exprimat foarte clar: el este pus acolo să respecte legea, legea nu permite formularea unei astfel de propuneri, o propunere care a aruncat în haos măsurile şi aşa fragile prin care încercăm să gestionăm situaţia de criză sanitară. Pentru că dacă ne apucăm fiecare dintre noi să formulăm propuneri în afara cadrului legal (…) nu cred că este o variantă”, a mai transmis ministrul Educaţiei, care a precizat că înţelege îngrijorarea unor părinţi.

Acesta spune că dacă s-ar fi respectat regulile impuse de autorităţi situaţia ar fi fost alta.

Reamintim că miercuri, şeful DSP Ilfov a cerut Inspectoratului Şcolar Ilfov trecerea în online a tuturor şolilor din judeţ pentru o perioadă de 14 zile, cu posibilitatea prelungirii acestei perioade, în funcţie de rata de incidenţă a cazurilor de COVID-19.

„Noi trebuie să luăm nişte măsuri pentru limitarea răspândirii virusului Sars- CoV -2, iar rata de infectare la nivelul judeţului Ilfov la data de 13, astăzi, este de 14, 49, în creştere. 15 localităţi din totalul de 40 au la această dată valori de peste 15 la mie, avem şi cu 20 incidenţă.  Creşterea zilnică a cazurilor, în rândul cadrelor didactice şi al elevilor, este progresivă”, a transmis şeful DSP miercuri, potrivit News.

Citeşte şi Sorin Cîmpeanu, semnal de alarmă despre infectările COVID din şcoli. „Am avut dublări, chiar şi triplări. 15% dintre elevi învaţă online”