Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, răspunde criticilor lui Cioloş: „Probabil a intervenit un interes politic”

Copreședintele USR-PLUS Dacian Cioloș, a declarat miercuri că modul în care a acționat politic și profesional în ultimii ani Sorin Cîmpeanu este departe de ceea ce ar trebui să fie un parcurs politic decent și o referință pentru educația din România, dar noul ministru al Educaţiei spune că această poziţie este datorată probabil "unui interes politic".

24 dec. 2020, 09:41
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, răspunde criticilor lui Cioloş: „Probabil a intervenit un interes politic”

Sorin Cîmpeanu a fost invitat joi seară la B1 TV, unde a fost întrebat dacă există vreun conflict între el şi Dacian Cioloş, iar acesta a declarat că nu este cazul şi că, probabil, poziţia fostului premier tehnocrat este motivată de „un interes politic”.

„Din câte cunosc eu, dimpotrivă, a fost o apreciere personală, probabil că a intervenit un interes politic. Nu are logică ce se întâmplă”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Cîmpeanu a mai spus că senatorul Ștefan Pălărie de la USR-PLUS „era o variantă foarte bună” dacă portofoliul Ministerului Educației mergea la USR-PLUS.

Reacția vine după ce s-ar fi spus, în Alianță, că senatorul Ștefan Pălărie de la USR PLUS ar fi fost mai bun la Educație.

„Ștefan Pălărie vă confirm și eu, este o variantă foarte-foarte bună, este un om cu competență în educație, este un om civilizat, care atunci când afirmă ceva, afirmă cu argumente. Da, dacă mergea la USR PLUS (Ministerul Educației – n.r.) era o variantă foarte bună, dar nu mă exprim eu cu privire la opțiunile USR PLUS, după cum ar fi bine să nu se exprime nici colegii din coaliție cu privire la alegerile PNL”, a spus mai Cîmpeanu.

De altfel, și Ștefan Pălărie, membru PLUS, a reacționat la propunerea PNL-ului în persoana lui Sorin Cîmpeanu.

„Personal nu reușesc să înțeleg resorturile care au dus la această nominalizare. Zona de control și cea de influență asupra desemnărilor realizate de celelalte partide din coaliție au fost foarte mici.

Sorin Cîmpeanu, contestat de liderii PLUS

Ceea ce pot face însă din acest moment este să pun și să punem presiune pe instituția Ministerului Educației către un parteneriat real și pe implementarea angajamentelor din Programul de Guvernare. Opinia publică va fi cu ochii pe toate măsurile luate de acest minister. Nu este despre opinia publică. Nu este despre a fi „urmărit”. Este despre reforma necesară de 30 de ani în domeniul care este cea mai bună investiție a oricărui stat: educația”, a scris pe Facebook Ștefan Pălărie.

Dacian Cioloș a spus că îl cunoaște pe Sorin Cîmpeanu și are o nemulțumire în privința prezenței sale în Guvernul Florin Cîțu.

„La fel ca o mare parte a societății civile, și eu, personal, am o nemulțumire cu privire la prezența lui Sorin Câmpeanu în Guvern – și, la fel, mulți colegi ai mei. Îl cunosc de multă vreme, dar felul în care a acționat politic și profesional în ultimii ani e departe de ceea ce cred că ar trebui să fie un parcurs politic decent și o referință pentru educația din România.

Din păcate, am putut acționa în structura guvernului doar proporțional cu voturile primite. Nu am avut control pentru desemnările de miniștri ale partenerilor, așa cum nici partenerii nu au avut pe cele ale USR PLUS”, scrie, pe Facebook, Dacian Cioloș, copreședintele USR PLUS.

Acesta afirmă că USR PLUS nu va accepta „derapaje de la program, de la angajamentele luate împreună, mai ales în Educație, un domeniu-cheie de care depinde viitorul tuturor”.

Citeşte şi: Miniştrii din Guvernul Cîţu îşi preiau mandatele în Ajunul Crăciunului