Sorin Cîmpeanu: „77,5% dintre elevi nu doresc să se vaccineze. Este o realitatea tristă”

Ministrul Educaţiei a anunţat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că doar 7,5 la sută dintre părinţi sunt dispuşi să-şi lase copiii să se vaccineze împotriva coronavirusului.

06 oct. 2021, 17:53
Sorin Cîmpeanu: „77,5% dintre elevi nu doresc să se vaccineze. Este o realitatea tristă”
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei

Sorin Cîmpeanu a anunţat că au fost centralizate chestionarele din şcoli şi că, din păcate, foarte puţini părinţi sunt dispuşi să-şi vaccineze copiii împotriva coronavirusului

Sorin Cîmpeanu: Realitatea este tristă

„În ultima săpătmână s-au vaccinat aproape 2500 de elevi; sunt peste 51.000 de vaccinați în grupa de vârstă 12-15 ani, 180.942 vaccinați între 16-19 ani
Peste 17.000 de tineri s-au vaccinat în ultima săptămână, aproape 2.500 pe zi.

Am centralizat 290.000 de chestionare privind intenția de vaccinare, 7,5% sunt cu “da”, 15% sunt indeciși și 77,5% sunt cu “nu”. Asta e realitatea, chiar dacă din punctul meu de vedere, este una tristă.

Pentru cei care doresc să se vaccineze, datele vor fi transmise la CNCAV pentru a se organiza echipe mobile. Această oportunitate de vaccinare în școală va fi până la finalul lunii noiembrie”, a declarat ministrul.

Citeşte şi Haos în privinţa testării elevilor care vor să revină la şcoală în a 8-a zi de la trecerea clasei în online. O circulară a MS contrazice ordinul comun cu Ministerul Educaţiei. Sorin Cîmpeanu: Am cerut imperativ Ministerului Sănătăţii să regleze problema

De asemenea, ministrul a anunţat, că a semnat o completare a ordinului comun privind testarea elevilor care vor să revină la şcoală în ziua a opta de la trecerea clasei în online.

„Am semnat completarea la ordinulul comun, este vorba de o completare prin care am clarificat urmatoarele situatii, pentru a da posibilitatea revenirii in scoala a elevilor in ziua a opta:

 • daca exista cabinete medicale scolare. Elevii trebuie sa se testete
 • acolo unde nu exista cabinete scolare se va solicita DSP
 • daca sunt elevi care s.au testat oriunde, vor putea prezenta rezultatetel negative pentru a reveni la scoala incepand cu ziua a opta.

Completarea la ordinul comun de ministru se va publica in MO.

Este regretabil că printr-o adresă semnata de un functionar al MS s-au adus completari unui ordin comun de ministru, lucru ilegal deoarece o adresă nu e un act administrativ de natura a aduce compeltari unui ordin de ministru. Este o instructiune a ministrului sanatatii. S-a inalturat acest neajuns si astazi se va publica in MOF completarea la ordinul comun de ministru”, a mai precizat ministrul Educaţiei în cadrul conferinţei de presă.

Citeşte şi Cine decide trecerea claselor în online. Documentul trimis luni seară de Ministerul Educaţiei la toate şcolile

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, miercuri, că 13.000 de elevi au fost infectaţi cu virusul Sars-COV-2, iar peste 11.000 de clase au activitatea suspendată. Pentru că mai mult de jumătate dintre clase sau grupe au trecut în online, având cazuri confirmate, 121 de unităţi de învăţământ au activitatea suspecdată cu totul.

Conform informațiilor centralizate pe baza raportărilor din unitățile de învățământ preuniversitar, astăzi, 6 octombrie 2021, se înregistrează următoarea situație epidemiologică:

 • Preșcolari/elevi confirmați Covid-19: 12.978;
  Angajați din învățământ confirmați Covid-19: 4.392 de persoane
  Clase/grupe cu activitate față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: 11.090;
  Număr copii/elevi din clasele/grupele cu activitate față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: 278.024;
  Școli cu activitate integral online: 121.
  Următoarea raportare va fi comunicată public miercuri, 13 octombrie 2021.

“Este vorba de aproape 13.000, mai exact 12,978 de elevi şi preşcolari infectaţi, datele sunt centralizate astăzi, în această după amiază. Este un plus de 4.500 în raport cu numărul elevilor şi preşcolarilor infectaţi în urmă cu o săptămână. Din perspectiva angajaţilor, avem un plus de 1.700, numărul angajaţilor din învăţământ infectaţi astăzi cu virusul Sars COV 2, este 4.392”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, miercuri, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că peste 11.000 de clase au activitatea suspendată.  “Numărul de clase cu activitatea suspendată din perspectiva prezenţei fizice este 11.090, înseamnă circa 8% din numărul total de clase. Numărul de copii care învaţă în sistem online este de 278.000. Sunt şi şcoli care, respectând prevederile ordinului comun de ministru, au atins acea limită de 50% clase cu activitatea fizică suspendată, lucru care a generat suspendarea activităţii cu prezenţa fizică în întreaga şcoală. Este vorba de un număr de 121 de şcoli în România. Avem în Bucureşti 18 şcoli, avem în Timiş – 19 şcoli, avem în Bihor – 14 şcoli. Restul sunt judeţele care fie nu au nicio şcoală cu activitatea integral suspendată sau au una, două, trei şcoli”, a declarat ministrul Educaţiei.


loading...