Cine decide trecerea claselor în online. Documentul trimis luni seară de Ministerul Educaţiei la toate şcolile

Ministerul Educaţiei anunţă că trecerea claselor în online este decisă de Consiliul de Administraţie al şcolilor şi doar închiderea întregii unități de învățământ are nevoie de avizul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

04 oct. 2021, 22:18
Cine decide trecerea claselor în online. Documentul trimis luni seară de Ministerul Educaţiei la toate şcolile

Cine decide trecerea claselor în online. Potrivit unui document trimis luni seară la toate şcolile de Ministerul Educaţiei, trecerea claselor sau grupelor de copii în online este decisă de Consiliul de Administrație al școlii.

Cine decide trecerea claselor în online. Instrucțiune care prevede testarea elevilor în a 8-a zi

Citeşte şi Sorin Cîmpeanu, lămuriri despre testarea elevilor în școli: Școlarii nu fac testul pe cont propriu. Am transmis o instrucţiune!

Documentul trimis şcolilor de către Ministerul Educaţiei prevede că „pentru punerea în aplicare a prevederilor articolului 6 din Ordinul nr 5.338/2021, în cazul în care în unitatea de învățământ există cabinet medical școlar, în vederea reluării cursurilor cu prezență fizică, elevii care vor să se testeze începând cu a 8-a zi de la data confirmării cazului pozitiv, solicită acest lucru personalului medical din cabinetul școlar. În cazul în care în unitatea de învățământ nu există cabinet școlar medical elevii se vor adresa direcțiilor de sănătate publică județene”.

De asemenea, documentul prevede că trecerea claselor în online este decisă de Consiliul de Administraţie al şcolilor.

„În vederea aplicării dispozițiilor articolului 6 alineatul 1 din Ordinul 5.338 suspendarea cursurilor la nivelul unei grupe de învățământ ante-preșcolari, preșcolari sau clase de învățământ primar, gimnazial, liceal, profesional și postliceal nu necesită avizul CJSU/CMBSU, suspendarea făcându-se direct, prin decizia Consiliului de Administrație al unității de învățământ preuniversitar/conexe, cu avizul Inspectoratului Școlar Județean/al Municipiului București”, potrivit documentului citat de edupedu.ro.

Citeşte şi Sorin Cîmpeanu, anunţ important pentru elevi, profesori şi părinţi. Se întâmplă de luni în toate şcolile

„Decizia CJSU/CMBSU este necesară doar în cazul suspendării cursurilor cu prezență fizică la nivelul întregii unități de învățământ”, se arată în instrucțiunea dată de Ministerul Educaţiei.

Instructiunea Ministerului Educaţiei către şcoli